Välismaa uudised

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

India võttis sihikule Marsi 

India kavatseb saata Marsi orbiidile kosmosesondi, teatas eile selle riigi peaminister Manmohan Singh. Projekt on uus ambitsioonikas samm India kosmoseprogrammis, millega lähetati kolm aastat tagasi Kuule sond.

India kosmoseagentuur on valmis Marsi mehitamata kosmosesüstiku välja saatma juba järgmise aasta novembris. Missiooni maksumust on hinnatud 57—73 miljonile eurole.
Marsi-missiooni on varem ette võtnud USA, Venemaa, Jaapan, Euroopa Liit ja Hiina.
 

Mööblifirma hakkab ehitama hotelle  

Rootsi mööblikontsern Ikea on otsustanud kasutada oma suuri sularahavarusid ja investeerida Euroopas saja odava hotelli ehitusse, kirjutab «Financial Times».
Firma loodab saada kinnisvarainvesteeringutega paremat tootlust. Hotellid ei hakka kandma Ikea nime ja neile tuleb eraldi operaatorfirma.

Briti ajalehe teatel kavatseb Ikea rajada hotelle neis riikides, kus ta on juba kinnisvaraturul aktiivne, nagu Suurbritannias, Hollandis ja Poolas, aga ka uutel turgudel, näiteks Saksamaal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles