Rongisõit kiireneb

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Esmaspäevast tõstab Edelaraudtee Türi—Viljandi raudteelõigul tippkiiruse 120 kilomeetrini tunnis. See lühendab sõiduaega Tallinna ja Viljandi vahel senisega võrreldes kuni 20 minutit.

Edelaraudtee Infrastruktuuri aktsiaseltsi juhi Rain Kaarjase sõnul on tegu silmapaistva verstapostiga, sest rong ei ole kunagi varem Türi ja Viljandi vahel nii kiiresti sõitnud.

Kui täna hommikul jõudis rong sõidugraafiku järgi Tallinnast Viljandisse 2 tunni 40 minutiga, siis järgmisel nädalal peaks ta kohal olema 2.25-ga. See teeb rongi peaaegu sama kiireks, kui on enamik busse, samas on pileti hinnad isegi esimese klassi vagunis paar eurot odavamad kui bussis.

Edelaraudtee turundusjuht Anne-Mari Oherd tõdes, et sõltuvalt väljumisaegadest ja suunast erinevad rongide sõiduajad mõne minuti võrra ning 20 võidetud minutit on maksimum.

Türi—Viljandi raudteelõigu rekonstrueerimine algas läinud aasta aprillis, töö lõpetamise akt allkirjastatakse täna. Kapitaalremondi käigus vahetati välja kogu Viljandi ja Türi vahelise raudtee pealisehitus: killustik, liiprid ning rööpad. Samuti rekonstrueeriti raudteeülesõite, parandati teekatet, paigaldati foore ning uuendati kõik kuus Türi ja Viljandi vahele jäävat ooteplatvormi.

Projekti kogumaksumus oli umbes 22,3 miljonit eurot, millest 12,8 miljonit kaeti Euroopa Liidu ühtekuuluvusfondist ning ülejäänu Edelaraudtee omafinantseeringuga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles