Võhma koolis on õpetajatest puudu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võhma gümnaasium vajab kuut uut õpetajat.
Võhma gümnaasium vajab kuut uut õpetajat. Foto: Elmo Riig / Sakala

Artikkel ilmus 11. augusti «Sakala» paberväljaandes


Võhma gümnaasiumil on kolm nädalat enne uue õppeaasta algust puudu ligi veerand vajaminevatest õpetajatest: 22 pedagoogiga kool otsib sügiseks veel kuut õpetajat.

«Sakalas» ilmunud kuulutuse järgi vajab täitmist kaheksa ametikohta. Peale kuue õpetaja vajatakse õppejuhatajat ning kokka.

Kool tahab palgata osalise koormusega loodusainete ja majandusõpetuse õpetaja ning õppejuhataja ja klassiõpetaja ning täiskohaga noormeeste kehalise kasvatuse õpetaja, pikapäevarühma õpetaja ning logopeedi-eripedagoogi.

Gümnaasiumi direktor Kristel Vahtra rääkis, et sellist olukorda, kus korraga vajatakse nii palju õpetajaid, tuleb harva ette. Tema sõnul on see juhuste kokkulangemine: paar õpetajat läheb lapsehoolduspuhkusele ning õppejuhataja lahkub isiklikel põhjustel. «Kehalise kasvatuse õpetaja lahkub aga seetõttu, et tema elukoht on Põlvamaal. Praeguste kütuse hindade juures on see täiesti arusaadav.»

Direktor rääkis, et majandusõpetajat otsib gümnaasium juba teist aastat. «Seaduse järgi peab õpetajal olema kvalifikatsioon. Kui kool aga sobivat õpetajat ei leia, võib aasta aega tunde anda vajaliku kõrgharidusega inimene.

Praegu ongi meil ainet andnud majandusharidusega inimene, kellel õpetajakoolitust pole. Kui me taas majandusõpetajat ei leia, võib ta uuesti aasta aega tunde anda.»

Vahtra ütlemist mööda on logopeedi-eripedagoogi ametikoht aga uus. «Varem meil logopeedi polnud, kuid tema järele on kindlasti vajadus.»

Seni on avaldus esitatud klassiõpetaja ja pikapäevarühma õpetaja kohale, kuid direktor avaldas lootust, et ametikohad saavad sügiseks täidetud. Ta lisas, et õpetajaid on keeruline leida, sest kohalike elanike seas on õpetajaks sobivaid inimesi vähe.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles