Meestemängu karastus aitas poisid liiga tippu

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi spordikooli B1-klassi korvpallimeeskond saavutas Eesti meistrivõistlustel esiliigas teise koha.
Viljandi spordikooli B1-klassi korvpallimeeskond saavutas Eesti meistrivõistlustel esiliigas teise koha. Foto: Vello Rits

Viljandi spordikooli 1993. aastal ja hiljem sündinud poiste korvpallimeeskond lõpetas Eesti omaealiste esiliiga meistrivõistlused teise kohaga ning sõitis täna Võrumaale meistriliigasse ülemineku mänge pidama.


Spordikooli B1- ehk B-klassi nooremate poiste meeskonda treeniv Vello Rits ei salanud, et teine koht esiliigas valmistas talle suurt heameelt. «Igatahes on see väga meeldiv üllatus,» lausus ta.



15 kohtumisest võitsid Viljandi poisid 12, kusjuures kõik kolm kaotust tuli neil vastu võtta Rakvere Tarvase eakaaslastelt, neist viimane finaalmängus Rakveres.



«Rakvere on muidugi ka väga tugev. Teisalt langeb meie võistkonna põhirõhk seitsmele poisile, samas kui vastase varumeeste pink on tunduvalt pikem. See annab tugevalt tunda,» arutles treener.



Meistrivõistluste ühe magusama võidu noppisid viljandlased üle-eelmisel reedel kodusaalis peetud poolfinaalis, alistades tasavägises heitluses 89:88 Pärnu võistkonna.



Vello Rits nentis, et poisid on mullusega võrreldes teinud suure arenguhüppe, ning leidis, et selle taga on nende töökus ja võistluskogemused.



«Olime mullusel maakonna turniiril küll peksupoisid, ent mängijad said meestega rassides tugeva karastuse,» rääkis ta.



Treeneri sõnul pingutasid poisid kogu hingest ja olid kokkuvõttes väga tublid. Märkimisväärne on seegi, et võistkonna koosseisus on 1993. aastal sündinuid vaid neli ja kõik ülejäänud on nooremad.



«Spordikooli direktor Urmas Müür tögab meid, et eelarvesse polnud meie nii kaugele jõudmist kavandatud,» muigas Rits ning lisas igaks juhuks: «See on meile tunnustusena lausutud.»



Eesti B1-klassi korvpalli meistrivõistlustel osales tänavu 30 võistkonda, neist kaheksa meistri- ja 22 esiliigas.



Võistkond

Spordikooli B1-klassi võistkonda kuuluvad

• Kevin Anton, Kristo Mangelsoo, Ian Martinson, Mats Mikkor, Karl Peips, Henri Roht, Martin Stepanov, Margus Teder, Steven Tensing, Ott Toomsalu ja Siim Varblane.


• Meeskonna treener on Vello Rits.


Allikas: www.basket.ee

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles