Järve talu perenaine pürib roosihaldjaks

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Merike Rosenberg soovib, et tema lilled saaksid tuntuks hea kvaliteedi poolest, peaksid meie talvedele vastu ning oleksid võimalikult haiguskindlad.
Merike Rosenberg soovib, et tema lilled saaksid tuntuks hea kvaliteedi poolest, peaksid meie talvedele vastu ning oleksid võimalikult haiguskindlad. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

«Kikerikii, kikerikii!» hõiskab uhke välimusega kukk ikka ja jälle. Järve talu lillelise õue keskel on osmik, milles elavad kukk ja kaks kana. Kikas kireb tihti ning on kuri ja tähtis, tema jalgu ümbritsevad puhvis suled otsekui kuninglikud püksid.

Et aias on ohtralt roose ning neid tõotab lähiaastatel aina lisaks tulla, nimetab perenaine teda vahel roosikukeks, ent mõnikord ka aabitsakukeks. Õue vabalt luusima ei saa teda lasta, sest lind kipub peenraid lõhkuma ja lapsi taga ajama ning võib rünnata külastajaid.

Copy
Tagasi üles