Kohalik rattaklubi valmistub töiseks nädalalõpuks

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mulgi rattaralli
Mulgi rattaralli Foto: Madis Luik / Sakala

Viljandi rattaklubi pakub saabuval nädalavahetusel ning uue nädala algul tegemist igal tasemel jalgrattaspordihuvilisele.

Eeloleval pühapäeval jätkub kevadel alguse saanud puhkepäeva rattamatkade sari, esmaspäeval sõidetakse maakonna teedel kolmas Mulgi rattaralli ning teisipäeval saabuvad Viljandisse Balti Keti velotuuril osalejad, kes alustavad päev hiljem südalinnas teist etappi.

Kolmas Mulgi rattaralli

Viljandi rattaklubi korraldab 20. augustil kolmandat korda Mulgi rattaralli. Klubi presidendi Veiko Šmidti sõnul viib see osalejad Põhja-Mulgimaa orgudel ja küngastel kulgevatele asfaltteedele.
Nagu kahel varasemal aastal, on seegi kord võimalik valida pika ja lühikese ehk 88- ja 43-kilomeetrise distantsi vahel. Pikemale antakse start Viljandis Pargi tänaval kell 12 ja lühemale lähetatakse osavõtjad

sealtsamast kell 13.20.
«Pikal võistlusmaal tuleb läbida lühike ring kaks korda,» teatas Šmidt. Kui mullu tegi rattaralli tiiru Abja ja Karksi vallas, siis tänavu võistluskeskusest nii kaugele ei jõuta. Klubi presidendi jutu järgi kulgeb trass Pärsti,

Paistu ja Viiratsi valla teedel. «Selline lahendus võimaldab meil hakkama saada vähema arvu abilistega,» põhjendas rattaralli korraldaja.
Seda, kui palju osalejaid esmaspäeval Pargi tänaval autoregistri keskuse ees asuvasse stardi- ja finišipaika koguneb, ei osanud Šmidt eile veel öelda. «Eelregistreerimine kestab kolmapäeva õhtuni ning samuti saab

end kirja panna võistluspäeval,» ütles ta. Tema sõnul oli teisipäevaks osalejaid registreerunud sadakond.

Et Eesti rattaspordikalender on eri taseme ja kaaluga üritusi tihedalt täis, oli üpris lühikese ajalooga Mulgi rattarallile raske selles sobilikku kohta leida. Veiko Šmidti sõnul on paratamatu, et osa üritusi langeb kokku, ning see annab end tunda ka osalejate arvus.

Veel tänase keskööni on võimalik end internetikeskkonnas sportinfo.ee kirja panna esmaspäeval sõidetava Mulgi rattaralli mõlemale distantsile, samuti on seda võimalik teha Viljandi kaupluses Velomoto. Võistluspäeval saab registreeruda mõnevõrra suurema osavõtutasu eest.

Nagu kahel varasemal aastal, on rattaklubi seegi kord mõelnud ka väiksematele ratturitele.

Alla 12-aastastele lastele korraldatakse kell 12.10 sõidud stardi- ja finišipaigas. Nende mõõduvõttude algus ja lõpp on samuti Pargi tänaval, sealsamas, kust saadetakse teele põhidistantside ratturid. Lastesõitudel osalemine on tasuta, ent kaasalöömiseks on tarvis end siiski enne võistluse algust kohapeal registreerida.

Balti Keti velotuur

21. ja 22. augustil võõrustab Viljandi tänavust Balti Keti velotuuri.

Teisipäeva keskpäeval antakse Tallinna kesklinnas 15 riigi meeskonna osavõtul peetava mitmepäevasõidu start. Viljandisse jõuavad ratturid eeldatavalt teisipäeval kell 16, et jagada Kõrgemäel välja mäefiniši punktid.

Pärast seda läbivad sportlased kolm rasket kuuekilomeetrist linnaringi ning tuuri esimese etapi võitja selgub umbes kell 16.30 Vabaduse platsil.

Avaetapp läbib Viljandimaal veel Võhma ja Olustvere. Võhmalased peaksid kaasaelamiseks valmis olema kell 15 ning Olustverre jõuab ratturite karavan umbes veerand tundi hiljem.

22. augusti keskpäeval antakse Vabaduse platsil tuuri teise etapi start ning ratturid suunduvad mööda Tallinna ja Jakobsoni tänavat linnast välja. Otepääl lõppev sõit kulgeb Viljandimaal läbi Loodi, Sultsi, Paistu, Holstre, Mustla ja Suislepa.

Rattamatkad algavad taas

Eeloleval pühapäeval ootab Viljandi rattaklubi pärast pausi taas kõiki rattamatkadele. 19. augustil on sarja kontrollpunkt Tääksi koolimaja juures avatud kella 11—14.

Pühapäevaste matkade korraldamisega tegeleva Kat­rin Mauringu sõnul on hooaja teise poole kaheksa kontrollpunkti kunagiste või praegugi töötavale haridustemplite juures.

Tema jutu järgi on mõnest hoonest säilinud kõigest müürijupp või mälestuskivi ning ratturitel oleks ehk huvitav uurida paiku, kus on omal ajal tegutsenud haridusasutus.

Mauring soovitab matkalistel enne teele asumist vaadata Viljandi rattaklubi veebilehte, kus on kirjas soovitatav marsruut ja sihtkoha lühike ajalugu.

Mõnel puhul on sügisel kontrollpunktina mainitud kahte kunagist koolimaja. «Need asuvad lähestikku ning soovitame matkajatel käia vaatamas mõlemat,» selgitas Mauring. «Kontrollpunkt asub linnast kaugema kooli juures.»

Rattamatkal osalejad registreeritakse kiibiga matkakaardi abil sihtpunktis. Neid, kes on hooaja lõpuks, 6. oktoobriks teinud kaasa 13 matka, ootab ees jalgratta loosimine. Heimtali kooli juures korraldataval väiksemate auhindade loosimisel osalevad kõik, kes on aasta jooksul matkamas käinud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles