Naksitrallid jõuavad Viljandimaale

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Naksitrallide metsakool» on tasuta loodushoidlik suveteater kogu perele.
«Naksitrallide metsakool» on tasuta loodushoidlik suveteater kogu perele. Foto: Toomas Huik / Postimees

Kingpool, Muhv ja Sammalhabe ootavad teisipäeval oma sõpru Sammuli puhkekülas ning kolmapäeval jõuvavad raamatutegelased Kaaverre.


Tasuta etenduse peategelesed Naksitrallid õpetavad vaatajaile, kuidas hoida keskkonda ja ümber käia jäätmetega. «Naksitrallide metsakool» on tasuta loodushoidlik suveteater kogu perele.

Eno Raua loodud naksitrallid on tuntud selle poolest, et nad väärtustavad sõprust ja hoiavad loodust. Selles loos etendavad Muhv, Kingpool ja Sammalhabe rahvale oma seiklusi ajast, mil loodus tasakaalust välja läks ja siis taas tasakaalu saavutas. Lugu jutustades kasutavad Naksitrallid aga ebatavalisi vahendeid, ühendades omavahel mängu ja metsakoristamise. Loo neljas tegelane on kuldsete kätega autoparandaja, kes aitab naksitrallidel nende mälestusi fantaasiarikkal moel jutustada. See on hoogne ja mänguline lugu sõprusest ja looduse hoidmisest.

Viljandimaal etendatakse «Naksitrallide metsakooli» kahel korral: 14. augustil kell 19 Sammuli puhkekülas ja 15. augustil kell 12 Kaavere külas.

Naksitrallid on lavale toonud Ettevõtlike Noorte Koda ja NUKU suveteater. Esietendus leidis aset 22. juulil Viimsi vabaõhumuuseumis, suve jooksul antakse Eesti eri paigus 65 tasuta etendust.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles