Maailma Lõppu bussid ei sõida

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maailma lõpp tuleb koju kätte. Just selle nimega bussipeatus on Reinu tee uuel väljasõidul.
Maailma lõpp tuleb koju kätte. Just selle nimega bussipeatus on Reinu tee uuel väljasõidul. Foto: Siim Piirak / Sakala

Reinu tee uuele väljasõidule on tuleviku tarvis tehtud neli bussipeatust, neist üks on saanud  kellegi käe läbi nimeks Maailma Lõpp.

Viljandi maavalitsuse ühistranspordi järelevalve spetsialisti Maie Mummi sõnul ei sõida sellesse peatusse praegu ükski linnaliinibuss. «Need bussipeatused ongi seal selleks, et tulevikus poleks vaja ümberehitusi teha,» selgitas ta.

Kui Mumm kuulis, et kellegi omavolitsemise tagajärjel on üks peatus ristitud Maailma Lõpuks, leidis ta, et keegi on üritanud oma vaimukust näidata. Et bussipeatuse nimi säiliks, tuleks inimesel minna linnavalitsusse ning teha selleks ettepanek. Idee võetaks mõnel volikogu istungil arutusele ja seal otsustataks selle saatus.

Mummi jutu järgi ei ole peatuses praegu tarvidust bussiootekodade järele, sest keegi ei oota bussi seal, kuhu see üldse ei sõidagi. «Meil on palju teisi peatusi, kus bussi ei saa oodata varju all,» nentis ta.

Teoreetilisele küsimusele, et kui meil on juba Maailma Lõpp, siis kas ei võiks olla ka Maailma Alguse nimeline bussipeatus, vastas Mumm, et on olemas palju paremaid nimesid.

Linnavalitsuse ehituse peaspetsialisti Jaan Lukase sõnul võetakse soditud liiklusmärk maha, kuid seda ei asendata uuega. «Issanda loomaaed on suur ja meil pole mõtet neid uuesti sinna sodimiseks üles panna,» selgitas ta. Sildid pani üles tee-ehitusettevõte, sest selline nõue oli projektis sees.

Maailma Lõpu sildiga peatusest üle tee oleva bussipeatuse silt on nimeta, mis võib tähendada seda, et tagasiteed pole ning need, kes lähevad maailma lõppu, sinna ka jäävad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles