Heimtali spordihoone konkureerib maailmas

Tiina Sarv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heimtali spordihoone
Heimtali spordihoone Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

4. märtsil tutvustas aktsiaselts Wienerberger Vilniuse raekojas silmapaistvamaid Baltimaade ehitisi, mis võitsid tellisarhitektuuri võistluse «The Baltic Brick and Roof Award 2009». Tunnustust leidis ka Heimtalis asuv Raudna kooli spordihoone, mille ehitas vanast mõisa ringtallist arhitekt Peep Jänese projekti järgi firma Eviko.


Võistlusel osales 33 projekti Eestist, Leedust ja Lätist. Arhitektidest ja maailma suurima tellisetootja Wienerberger esindajatest koosnev rahvusvaheline žürii valis välja neli võitjat ning otsustas välja anda ka ühe eripreemia.



Lisaks võitjatele ja eripreemia saajale valis žürii veel kolm tellisprojekti, mis saadetakse koos viie auhinnatud ehitisega ülemaailmsele võistlusele «Brick Award 2010». Nende hulka kuulub ka Heimtali spordihoone.



Wienerberger on maailma paremaid tellisehitisi ja nende autoreid autasustanud 2004. aastast ning huvi iga kahe aasta tagant korraldatava rahvusvahelise ettevõtmise vastu üha kasvab.



Wienerbergeri turundusassistent Evelyn Parv ütles, et ülemaailmse võistluse tulemused antakse teada tuleval kevadel Viinis, kus on firma peakorter.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles