EESTI UUDISED

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Rail Baltic tuli sammu lähemale

Tehnilise järelevalve amet kuulutas Rail Balticu raudtee ja sellega seotud ehitiste eelprojekti koostaja leidmiseks Eestis välja rahvusvahelise hanke.

Pakkuja kvalifitseerub, kui tal on sõlmitava hankelepingu täitmise tagamiseks vajalik raha või võimalus saada seda vähemalt 475 000 eurot. Pakkuja viimase kolme majandusaasta majandustegevuse netokäive peab olema majandusaasta kohta keskmiselt vähemalt 4,3 miljonit eurot.

Pakkumiste esitamise tähtaeg on 4. oktoober. Samasuguse sisuga hankeid valmistatakse ette ka Lätis ja Leedus.


Lennusadamas on käinud 140 000 inimest

Tänavu 11. mail avatud meremuuseumi Lennusadama angaare oli juuli lõpuks uudistamas käinud 140 000 inimest.

Lennusadama tegevjuht Ott Sarapuu ütles: «Suur hulk linlasi on ühtlasi avastanud meie väliala. Oleme uhked, et meie juures saab lastega käia laevu vaatamas, mere ääres jalutamas või päikeseloojangut nautimas.»


Tartu kaubamaja tahab lisakorrust
 

Tartu kaubamaja esitas linnavalitsusele detailplaneeringu algatamise avalduse, et laiendada kaubanduskeskust ning ehitada välja neljas korrus.

Sellele korrusele plaanitakse tekitada juurde kaubanduspinda ning luua linlastele ja külalistele avatud terrass, kust avaneb vaade vanalinnale ja Vanemuisele. Arhitekt Raivo Puusepa kavandatud lahendusega kasutatakse ära tehniliste ruumide vahele jäävad alad, suurendamata seejuures hoone kõrgust.


President läks olümpiale

Eesti president Toomas Hendrik Ilves saabus eile Eesti olümpiakomitee kutsel Londonisse, kus kohtub Eesti sportlaste ja treeneritega ning osaleb suveolümpiamängude lõputseremoonial.
Ühtlasi käib riigipea sõjaväelaste taastusravikeskuses, kus viibib ravil kuus Afganistanis raskesti vigastada saanud Eesti kaitseväelast.


Valitseb öökülmaoht
Juba täna öösel, samuti ööl vastu homset ja ülehomset on maapinnal öökülmaoht. Kui õhk jahtub kolme kuni viie kraadini, siis maapinnal alaneb temperatuur nullini või langeb kuni kaks kraadi miinuspoolele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles