Naiskond lõikas näppu

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Madis Luik

Kolmapäeval Viljandis mängitud Eesti naiste Salestari võrkpalliliiga poolfinaalseeria kolmandas mängus tuli Viljandi Metallil tunnistada TÜ/Eedeni 3:2 paremust, mis tähendab viljandlannadele laupäevast bussisõitu Tartusse, kus leiab aset seeria neljas kohtumine.


Kahes poolfinaalseeria kohtumises vastast viiegeimise mänguga õrritanud, ent mõlemad kohtumised enda kasuks kallutanud Viljandi Metalli mäng lagunes kolmapäeval pärast seda, kui ta oli vastase kahe geimivõiduga vastu seina surunud.

Viljandi Metall võitis maagümnaasiumis peetud kolmanda mängu kaks esimest geimi sedavõrd suure ülekaaluga, et kaotust ei julgenud sellest mängust ennustada ka kõige pessimistlikumad pealtvaatajad. Avageimile kulutasid viljandlannad pelgalt 14 minutit, lubades selle ajaga vastastele vaid kümme punkti, teise geimi võitis Metall 25:19.

Kahes järgmises geimis olid tulemusega 25:21 paremad tartlannad, kes võitlesid südilt. Otsustavaks viiendaks geimiks oli koduväljaku eelisega naiskond sedavõrd rusutud, et ei suutnud korjata rohkem kui kuus punkti. 6:15 allajäämine geimis ning 3:2 kaotus seerias tähendab võistkonnale kolme mänguvõiduni peetavas poolfinaalseerias neljandat kohtumist. See algab laupäeval kell 13 Tartu ülikooli spordihoones.

«Tegime mängu algul palju asetusvigu, kuid kolmandas geimis tuli naiskonnale kambavaim sisse. Metall muutus vastupidi närvilisemaks,» vahendas TÜ/Eedeni nurgaründaja Elis Tenise sõnu võrkpalliliidu pressiteenistus. «Meil polnud enam midagi kaotada ja lõpuks naeratas õnn ka meile. Väga kurb olnuks kolm mängu järjest 2:3 kaotada.»

Viljandi Metalli temporündaja Katrin Kõverjalg tunnistas, et pärast kolmandat geimi, mil vastane mänguhoo sisse oli saanud, muutus naiskonna mäng tujutuks. «Seeria neljandat kohtumist läheme mängima kindlasti teise emotsiooniga,» lubas ta.

Salestari teises poolfinaalis tagas kolmapäeval tiitlikaitsja GMP/Olympic endale finaalikoha, alistades kolmandat korda Tallinna Ülikooli. Kolme võiduni peetav liiga finaalseeria algab 19. märtsil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles