Abjas filmitakse kohalikke inimesi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Abja vallas hakati üles võtma lühifilmisarja «Mede inimese», mille tegijad soovivad lindile jäädvustada põnevate lugudega kohalikke.

Idee algatajad on mittetulundusühing Abja Kultuurisepad ja Abja noortekeskus.

«Tahame iga kuu anda välja ühe filmijupi, mis räägib oma kandi inimesest,» rääkis mõttest Abja Kultuuriseppade juhatuse liige Lauri Sepp.

Esimene lühifilm ilmus koostöös osaühinguga Videogrupp juuli lõpus videokeskkonda Youtube. See räägib Väike-Viraku talu 78-aastase peremehe Ants Londi elust ja toimetustest. «Londi juures olin ma enne mitu korda käinud ja kui meil tekkis idee kohalikest lugusid teha, oli tema näol esimene huvitav inimene olemas,» lausus Sepp.

Ta lisas, et Lond on lahe inimene, kelle nõussesaamisega tegijatel suuri raskusi polnud. Muidu aga sõltuvat filmitava jah-sõna saamine isikust. «Pärast esimese filmi ilmumist on uute inimestega vahest kergem läbirääkimisi pidada, sest siis nad näevad, et asi iseenesest polegi nii hull,» rääkis Sepp.

Peamiselt soovitakse videolindile jäädvustada kohalikke ning keskenduda mulkidele, sest filmisarja pealkirigi on mulgikeelne. «Esialgu soovime filmida inimesi Abja vallast, kuid kui teadjatel on pakkuda huvitavaid inimesi väljaspoolt seda piirkonda, on ka need vihjed teretulnud,» sõnas Sepp.

Huvitujad saavad osaleda ka sarja filmimises. Praegu filmitakse osaühingu Videograaf aparatuuriga, kuid peagi plaanib Abja Kultuurisepad endale videovahendid soetada, et filmindusest huvitujatel oleks suurem võimalus projektis kaasa lüüa.

Kui kõik sujub, peaks järgmine film sarjast «Mede inimese» ilmuma augusti lõpul.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles