Algo Kärp sai Jõulumäe rullsuusamaratonil esikoha

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pühapäeval Pärnumaal Jõulumäe tervisespordikeskuses sõidetud Nevene rullsuusamaratoni võitis Algo Kärp.

42 kilomeetri pikkusele suvisele suusamaratonile startis 25 osalejat. Nende seas olid Eesti murdmaakoondise liikmed Algo Kärp ja Anti Saarepuu, ent tugevaid suusatajaid leidus teisigi.

Kohe algusest peale väga kiire tempoga sõitnud Kärp dikteeris kogu võistlust. Kui esimese 3,5-kilomeetrise ringi järel olid tugevamad veel koos, siis teise ringi lõpuks oli Kärbi edu juba 13 sekundit. Uue rajarekordiga 1 tund 16 minutit 47,4 sekundit tuli Algo Kärp viienda Nevene rullsuusamaratoni võitjaks.

Samuti läheb tema nime taha kirja läbi aastate parim ringiaeg 6 minutit 17,1 sekundit. Võitja keskmine kiirus rajal oli 33 kilomeetrit tunnis.

Teine ja kolmas koht selgusid alles lõpusirgel: Anti Saarepuu ja Eeri Vahtra duellis veeres kiiremini üle lõpujoone Saarepuu. Kärbile jäid nad alla kahe ja poole minutiga.

Naiste arvestuses läks esikoht Lätti. Võitja Zane Eglite lõpuaeg oli 1:40.52,8. Teine oli Marju Meema, kolmas Liis Veeroja.

21 kilomeetri pikkuse suusasõidu tegi lõpuni kaasa 20 osalejat. Parimana lõpetas Han Hendrik Piho, talle järgnesid Karl-August Tiirmaa ja Kail Piho.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles