Karksis tuleb taas lennupäev

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil on Karksi lennupäeva korraldaja Hendrik Agur.
Pildil on Karksi lennupäeva korraldaja Hendrik Agur. Foto: Elmo Riig

11. augustil on põhjust sõita Karksisse, sest seal tuleb kuuendat korda lennupäev.

õigil huvilistel on terve laupäeva kestval üritusel võimalik lennata, uudistada mudel- ja tavalisi lennukeid, näha uunikume, hüpata langevarjuga ning osaleda jooksuvõistlusel.

Päeva korraldaja Hendrik Aguri sõnul on sel aastal esimest korda kavas kuumaõhupalli lend, millele saab pileti lunastada kuus inimest.

Nagu tavaks, lõpetab päeva lennuraja jooksu­kross, mille võitjatele on autasuks huvilend Karksi valla kohal.

Esimest korda korraldatakse tillujooksu, millest saavad osa võtta 2—5-aastased lapsed. Huvilennu võidab ka Lada vigursõidu võitja.

Teist aastat järjest on kavas kiikinguvõitlused, millega selgitatakse parimad üle võlli kiikujad. Karksi lennupäeva korraldaja Hendrik Agur ütles, et seda peaksid proovima kõik huvilised, kes on heas sportlikus vormis, sest see võib võidu tuua.

Üritus sai alguse tänu korraldaja soovidele tutvustada inimestele lennundust ja propageerida tervislikke eluviise. «See on positiivse auraga sündmus, mis levitab heatahtlikkust ning abivalmidust,» sõnas Agur.

Lennupäev jääb ära ainult sobimatute ilmastikutingimuste tõttu, kuid varasematel aastatel pole midagi sellist juhtunud. Kui üritus peaks ära jääma, antakse sellest teada veebileheküljel www.pilots.ee.

«Lennuhuviliste kogunemist ei takista vihm, küll aga näiteks selline ilm, kui pilved on vastu kuuselatvu,» lisas Hendrik Agur.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles