Eesti uudised

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kära pealinna bussiradade ümber ei vaibu

Isamaa ja Res Publica Liidu Tallinna piirkonna esimehe, endise kesklinna vanema regionaalminister Siim Kiisleri hinnangul tuleks ühistranspordirajale lubada ka sellised sõiduautod, kus on korraga sees vähemalt kolm inimest.

«See leevendaks probleemi suuresti ja ma loodan, et riigikogu teeb liiklusseadusesse sellise paranduse,» sõnas ta.

Regionaalminister lisas, et valitsuskabinetis bussiradade teemat tõenäoliselt ei arutata, sest see on ühe linna küsimus, kuid lisas, et riigikogu võib soovi korral selle teema siiski tõstatada.

Kiisleri sõnul on ühistransporti küll tähtis arendada, kuid praegune tänavamaalimine on pigem liiklusporno kui läbimõeldud tegevus.

«Tekitatud olukord on ületanud taluvuse piirid,» ütles Kiisler. «Kahju on neist inimestest, kes alates sügisest peavad kodust tööle ja kooli minnes veetma senisest märksa rohkem aega ummikutes.»

Tallinna volikogu opositsioon soovib, et volikogu tuleks liikluskorralduse muudatuste pärast erakorralisele istungile. Isamaa ja Res Publica Liidu fraktsioon nõuab, et linnavalitsus annaks kiiresti põhjalikke vastuseid, millistel analüüsidel liikluskorralduse muudatused rajanevad. Sotsiaaldemokraatliku Erakonna fraktsioon leiab, et volikogu ei ole andnud linnavalitsusele volitust teha ühistranspordi eelistamise nimel radikaalseid samme.

10. juulil avastasid paljud Tallinnas mööda Narva maanteed kesklinna siirduvad autojuhid, et sõidavad bussirajal: Petrooleumi tänava nurgal metodisti kiriku juures oli üks sõidurada hoiatamata muudetud ühissõidukireaks.

Tallinna transpordiamet on kinnitanud, et laseb tänavatele joonida uusi bussiradasid. Ühtlasi keelustatakse kesklinnas ühes või teises suunas liiklemine. Selle eesmärk on anda ühissõidukitele eelisõigused, sest loenduste ja arvutuste järgi sõidab busside, trammide ja trollidega mitu korda rohkem inimesi kui autodega.
 

Sotsiaal­ministeerium otsib asekantslerit

Riigisekretär kuulutas välja avaliku konkursi, täitmaks sotsiaalministeeriumi sotsiaalala asekantsleri ametikohta. Sotsiaalala asekantsleri palgavahemik on 2400—2800 eurot. Senine asekantsler Riho Rahuoja asus augustis tööle Hiiu maavanemana.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles