Välismaa uudised

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Süüria peaminister vahetas poolt

Protestiks genotsiidi vastu, mida president Bashar al-Assad viib ellu oma rahva vastu, läks Süüria peaminister Riad Hijab ülestõusnute poole üle ning põgenes pühapäeva õhtul koos perega Jordaaniasse.

Hijab teatas, et ühineb ülestõusuga ajal, mil Süüria saadab korda kõige raskemaid sõjakuritegusid, genotsiidi ning barbaarseid tapmisi ja massimõrvu relvadeta kodanike vastu.
 

Kreekas peeti kinni 6000 illegaali

Kreeka politsei teatas eile, et pidas Ateenas kinni umbes 6000 inimest, keda kahtlustatakse ebaseaduslikult riiki sisenemises. Neist enam kui 1600 saadetakse tagasi kodumaale, teised lasti vabaks.

Nädalavahetusel korraldatud operatsioonis osales umbes 4500 politseinikku.
 

Plahvatus lõhkus Iraagi—Türgi naftajuhtme

Iraagist Kirkuki naftaleiukohast Türgi Ceyhani sadamasse kulgeval naftajuhtmel kärgatas Türgi piiri lähedal Mardini provintsis plahvatus, mille korraldamises kahtlustatakse kurdi sisse.

Naftajuhtme parandamiseks kulub ekspertide hinnangul ligemale kümme päeva. Iraagi naftaministeeriumi pressiesindaja Assem Jihad kinnitas, et sabotaažiakt ei mõjuta naftaeksporti. Iraagi naftafirma North Oil Company kasutab ekspordiks teist naftajuhet ja Ceyhani sadamas jätkub eksport sealsetest varudest.

Kirkuki—Ceyhani naftajuhe on 970 kilomeetri pikkune ja päevas pumbatakse selle kaudu umbes 500 000 barrelit naftat.
 

Saabi endine omanik nõuab kahjutasu

Rootsi firma Saab Automobiles endine omanik Hollandi firma Spyker esitas USA Michigani osariigi kohtule hagi, milles nõuab USA autofirmalt General Motors (GM) kolm miljardit dollarit kahjutasu.

Ajalehe «Dagens Industri» andmeil väidab Spykeri tegevjuht Victor Muller, et GM kasutas Saabi vastu ebaseaduslikke meetmeid, takistamaks selle firma konkurentsi Hiina turul. Lisaks kinnitab Spyker, et GM ajas Saabi teadlikult pankrotti ning takistas Saab Automobilesi, Spykeri ja Hiina Youngmani koostööleppe sõlmimist, mis oleks võimaldanud Saabil edasi tegutseda.

GM oli Saabi endine omanik, millel oli selle firma teatud tehingutele vetoõigus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles