Paalalinn hakkab sooja saama uhiuuest torust

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selline nägi tööjärg välja enne neljapäeva keskpäeva Suur-Kaare ja Loode tänava ristmikul.
Selline nägi tööjärg välja enne neljapäeva keskpäeva Suur-Kaare ja Loode tänava ristmikul. Foto: Elmo Riig / Sakala

Artikkel ilmus 4. augusti «Sakala» paberväljaandes

Viljandi soojatootja Esro on kevadest saadik uuendanud Paalalinna kütmiseks vajalikku peamagistraali, vahetades välja raugaikka jõudnud torud.

Esro tegevdirektor Enn Rõigas ütles, et tööd hõlmavad peamagistraali lõiku Paala katlamajast Rehe tänavani. Koos külgharude ning elamute ühenduskohtadega vahetatakse välja umbes 600 meetrit torusid.

«Vanimad torud paigaldati seal 1980. aastate algul, kui rajati ka Viljandi haigla,» lausus ta. «Nüüd on sellest kolmkümmend aastat möödas ja nii vana torustik on üldiselt amortiseerunud. See oli tõesti väga halvas seisukorras.»

Nagu Rõigas kirjeldas, olid vanad ja on ka uued torud rauast. Kui aga varem keerati soojakao vältimiseks ja toru kaitseks selle ümber vill ning fooliumiga kaetud tõrvapapp, siis nüüd katab toru spetsiaalne isolatsioonikiht ning selle ümber on veel plastmassist kest. Vanasti kulges toru betoonkünades metalltugedel, nüüd asetatakse see pinnasesse.

Rõigas kinnitas, et uuendus vähendab soojakadu ning õnnetusohtu. Ta nentis, et rike kõnealuse peamagistraali lõigul tähendanuks soojakatkestust kogu Paalalinnale.
«Tegu on Esro selle aasta kõige mahukama tööga Viljandis,» märkis ta. «Remont läheb maksma umbes 300 000 eurot.»

Küsimusele, kas ja mil moel annab trassiuuendus tunda paalalinlaste küttearvetes, vastas soojafirma tegevdirektor, et kõnealune töö küttearveid ei mõjuta.

Soojatorustiku uuendamine algas 25. mail ja kui kõik läheb kavandatult, saab töö valmis augusti eelviimasel nädalal.

Praegu on firma kinnitusel kõik kulgenud tavapäraselt.

Rõigas lisas, et Esrol on järgmisel aastal Paalalinnas plaanis veel soojatorustikku parandada ning ettevõte loodab saada selleks tööks toetust keskkonnainvesteeringute keskuselt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles