Ratturid selgitasid talvekrossi meistrid

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sten Sarv
Sten Sarv Foto: Erakogu

Tartumaa lahtiste jalgrattakrossi meistrivõistluste teisel etapil laupäeval Elvas jagati ühtlasi Eesti talvised meistrimedalid.



Viljandi rattaklubil on põhjust uhkust tunda koju toodud hõbeda ja kahe Eesti meistrivõistluste pronksmedali üle, lisaks saavutasid klubi liikmed kaks Tartumaa meistri tiitlit. Eesti talikrossi meistriks tuli viljandlane Sten Sarv, kes esindab Tallinna klubi.



Viljandi noortest suutis ainsana Tartumaa tiitlivõistluste etapivõitu korrata Kristjan Johanson klassis M-12. Et selles vanuses Eesti meistrivõistluste arvestust ei peeta, pärjati poiss Tartumaa meistri medaliga. Sama vanade tütarlaste arvestuses lõpetas Reelika Varblane etapi teisena ning oli hõbedat väärt ka kahe etapi kokkuvõttes.



Klassis N-14 pälvis nii Eesti kui Tartumaa meistrivõistluste hõbemedali Kärolin Varblane. Samaealistest poistest oli Viljandimaa parimana Jaanus Tasane 12. Klassi M-16 noormeeste sõidus lõpetas Heinar Vaine õnnetu kukkumise järel 11. kohaga.



Klassis M-18 oli võidukas Tallinna klubi CFC esindav Viljandi noormees Sten Sarv. Markus Paas Viljandi rattaklubist lõpetas samas arvestuses pronksmedaliga.



Marek Johanson nentis, et panustas rattaklubi liikmetest kõige enam alla 23-aastaste noormeeste klassi kuuluvale Mihkel Ronimoisile. Paraku luhtusid lootused võita Eesti meistri tiitel pärast ratta purunemist sõidu esimesel kilomeetril.



«Selleks ajaks, kui me ratta korda saime, oli sõitjate rivi eelviimase mehe edu Mihkli ees ligi minut,» lausus Johanson. «Mihkel tuli aga lootusetust olukorrast auga välja: poolteist ringi enne lõppu hakkas medal vaikselt paistma ja lõpuks ta saigi pronksi.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles