Mootorratturid pakuvad rokkmuusikale lisa

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Samal ajal eile alanud muusikafestivaliga «Rock Ramp» kestab Viljandis moto- ja tsiklimeeste üritus «Motoramm». Sellel osalejad teevad läbi linna paraadsõidu ning võtavad tänavatel üksteiselt mõõtu.

«Motorammu» peakorraldaja Tõnu Kaasik rääkis, et nädala lõpuni kestva ürituse põhipäev on laupäev. Kõigepealt minnakse kell 12 Vabaduse platsilt ühissõidule, mille käigus läbib paar- või kolmsada kaherattalist Riia maantee, Reinu tee, Paala tee, Põhja ja Valuoja puiestee, Kõrgemäe ja Tartu tänava ning jõuab lõpuks linna keskväljakule tagasi.

Kell 13 algab Tallinna tänaval tagarattal sõitmise võistlus, kus 150-meetrine rada tuleb läbida võimalikult aeglaselt, ilma et esiratas või juhi jalg maad puudutaks.

Tund aega hiljem kogunevad mootorratturid juba Kõrgemäel, et kiirendada kahe kaupa võidu mäest üles. «Minu teada on asfaldil mootorrataste mäkketõusu võistlus Euroopas ainulaadne ja ausalt öeldes ei ole ka kuulnud, et seda kusagil mujal harrastataks,» ütles Tõnu Kaasik.

Et üritus kestab neli päeva, jääb üks osa moto- ja tsiklimeestest telklaagrisse. Tänavu pannakse see püsti SEB panga hoovi.

«Valuoja kooli juures, kus me eelmisel aastal olime, löödi juunis kopp maasse ja nii tuli meil uus koht leida,» rääkis peakorraldaja. «Folgifestival näitas, et kui üritus on kesklinnas, ei taha inimesed eriti järve äärde telkima minna, seega katsetame tänavu selles kohas.» Telklaagri alale pääs on tasuline.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles