Välismaa uudised

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kreekale terendab päästev maardla

Kreeka territoriaalvetes Joonia ja Egeuse meres käivad pingelised nafta ja gaasi otsingud. Kui prognoosid osutuvad tõeseks, võib neid seal leiduda 300 miljardi euro eest. See lahendaks kõik riigi võlaprobleemid, kirjutab Kreeka ajaleht «Kathimerini».

Aasta lõpuks saab selgeks, kas sealsetes vetes leidub 26 miljardit barrelit naftat, nagu asjatundjad loodavad.

Riigi territoriaalvetes on seni naftat vähe otsitud. Naftaotsimisluba on taotlenud kaheksa firmat.
 

Professor plaanis koolis tulistada

USA politsei vahistas sakslasest professori, kes oli oma e-kirjades kõnelnud plaanist tulistada enesetapu sooritanud poja koolis õpilasi ja tappa seejärel ennast.

California ülikooli 48-aastane professor Reiner Reinscheid oli vihane õppeasutusele, kus tema 14-aastast poega oli karistatud poest varastamise pärast, misjärel poiss tegi enesetapu.

«Los Angeles Times» vahendas, et aprillis ähvardas Reinscheid abikaasale ja endale saadetud elektronkirjades tappa asedirektori, tulistada sadu õpilasi ning seejärel kooli maha põletada.

«Ma vajan relva, palju relvi,» kirjutas Reinscheid kirjas. «Ma teen endale imelise lõpu ja saan varsti olla koos pojaga. Mulle meeldib see plaan, lõpuks ometi üks hea idee.»

Reinscheid arreteeriti esimest korda 24. juulil, kui ta üritas süüdata tuld pargis, kus tema poeg oli ennast üles poonud. Professor vabastati samal päeval kautsjoni vastu, kuid vahistati uuesti kolm päeva hiljem, kui politsei oli leidnud tema telefoni uurides ähvardavad elektronkirjad.
 

Hiina teismeline tappis kaheksa inimest

Hiina kirdeosas vahistati teismeline poiss, kes oli pussitanud surnuks kaheksa inimest ja vigastanud veel viit. Kahtlusalune Li tungis pärast tüli oma tüdruku koju ja tappis kaks tema sugulast. Väljudes tappis ta veel kuus inimest ja vigastas viit.
 

Taifuun laastas Taiwani ja Filipiine

Taifuun Saola laastas eile Taiwani tugevate tuulte ja paduvihmadega, milles hukkus esialgseil andmeil neli inimest. Äärmuslike ilmastikutingimuste tõttu tühistati ligi 200 rahvusvahelist ja siselendu.

Troopiline torm oli tulnud Filipiinidelt, kus sai surma vähemalt 23 inimest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles