Eesti inimeste arvates on siinse keskkonna seisund üldiselt hea

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Enamik Eesti inimesi on riigi keskkonna seisundiga igati rahul, selgub keskkonnaministeeriumi tellitud keskkonnateadlikkuse uuringust.

Pigem heaks hindas oma riigi keskkonna seisundit 81 ja väga heaks neli protsenti küsitlusele vastanuid. Väga halvaks ei pidanud Eesti keskkonda küsitluse järgi ükski vastanu.

Rohkem tähelepanu nõudvana tõi 18 protsenti vastanutest esile vee ja veekogud, 17 protsenti prügimajanduse, 15 protsenti reostuse ja saaste ning 15 protsenti metsa.
Puhta joogivee kättesaadavus ja õhu puhtus olid väga tähtsad Ida-Virumaa vastajatele, sama mure oli nende seas valdav ka kahe aasta eest korraldatud uuringus.

Kui vastajatel paluti valida loetelust kolm valdkonda, mis nõuaksid senisest rohkem tähelepanu, kerkis pingerea etteotsa 31 protsendiga mets, mille oli paigutanud kolme tähtsama hulka peaaegu iga vastanu.

Metsale järgnes 28 protsendiga mere puhtus ning 27 protsendiga jõgede ja järvede seisukord.

Eesti elanike keskkonnateadlikkuse uuringus küsitleti tänavu 31. maist 13. juunini 1005 inimest, kelle vanus ulatus 15—74 eluaastani. Uuringu viis läbi Turu-Uuringute aktsiaselts.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles