Keio Kits valitses kodujooksu

, võistluste korraldaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Laupäeval sai Paistu vallas teoks 14. Holstre—Paistu maanteejooks. Viiekilomeetrisel distantsil trotsis 28-kraadist leitsakut 92 jooksuhuvilist.

Favoriidiseisuses rajale startinud Keio Kitse pakutud tempot kodukohas keegi vastu võtta ei tihanud. Üksinda tempot kerides jooksis ta välja kõigi aegade teise aja 15.09,7, jäädes tugevast lõpuspurdist ja koduvalla rahva marulisest kaasaelamisest hoolimata siiski kuue sekundiga alla Vjatšeslav Košelevi 2005. aastal joostud rajarekordile.

Enam kui minuti kaugusel seirasid võitjat Margus Pirksaar ja Ülari Kais. Suuremad kogemused andsid poolekilomeetrisel laugel lõputõusul ajaga 16.13,4 teise koha Margus Pirksaarele. Ülari Kaisi ajaks mõõdeti 16.19,9.

Keio Kitse sõnul on kodune jooksuvõistlus talle tähtis ning ta lubas tulevikus rajarekordi kindlasti enda nimele võtta. Praegu on tema treeninguid seganud jalavigastus, mis nõuab ravimist.

Järgmiste kohtade eest võitles nelik Raivo Nõmm, Olari Orm, Joosep Tammemäe ja Morten Priks. Käsil olevad mahukad suusatreeningud olid lõputõusul abiks Morten Priksile, kes lõpetas neljandana (aeg 16.38,4), viies oli Olari Orm (16.43,6) ning kuues Joosep Tammemäe (16.44,0).

Tänavu sai Keio Kitsest Holstre—Paistu jooksu kolmekordne võitja, nagu on ka Meelis Aasmäe.

Naiste võistlusel sündis samuti uus rajarekord. Eelmise rekordi omanik Grete Tõnne küll parandas oma tippmarki üheksa sekundiga ja sai tulemuseks 19.02,7, kuid pidi siiski alla vanduma 18.14,9 jooksnud Lily Luigele, kes oli üldarvestuses 11 lõpetanu. Kolmanda naisena jõudis finišisse Külli Pirksaar (20.35,2).

Enne põhidistantsi võtsid kuni kümneaastased üksteiselt mõõtu lastejooksul. Lõpetanuid oli 34.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles