Lillepäev Nõrgal

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Suure-Jaani vallas Metskülas algavad 4. augustil kell 10 viiendad lillepäevad. Nõrga talu perenaise Krista Kuke sõnutsi korraldatakse siis aiaringkäike, peetakse loenguid ja pakutakse istikuid.

Kukk rääkis, et Viljandimaa ühe suurema aiandusüritusega loodetakse elavdada rohenäppude ja lillesõprade tegevust. «Tahame näidata, et maakonnas toimub pärimusmuusika festivali kõrval ka muud huvitavat,» ütles ta.

Eneli Käger Substrali firmast kõneleb koduaedade taimekaitsest ning firma Aavikuemand perenaine Eve Piibeleht, kelle koduaias kasvab 260 sorti roose, tutvustab oma hoolealuseid ja pakub ühtlasi suurt valikut pojenge.

Oma istikutega on kohal Eesti suuremaid iirisekollektsionääre Teresa Lepikov, kellel on pakkuda põnevaid siberi iiriseid ja aediiriseid. Põõsaste ja puude istikuid müütab Järvselja taimeaed.

Nõrga talu perenaine on avanud oma aia traditsiooniliseks ringkäiguks, mille ajal tutvustab selles olevaid püsikuid, kõneleb nende kasvatamisest ning vastab huviliste küsimustele. «Tõenäoliselt õitseb sel ajal minu päevaliiliate ja flokside kogu, umbes 180 sorti päevaliiliaid ja 80 sorti flokse. Usun, et lillesõpradele avaneb elamusrikas vaatepilt,» rääkis Krista Kukk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles