Välismaa

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kreeka avalikus sektoris hakkab raha otsa saama

Kreeka rahandusministri asetäitja Christos Staikouras hoiatas üleeile, et avalikus sektoris on raha otsakorral ning kui seda juurde ei saada, satub ohtu palkade, pensionide ja sotsiaaltoetuste maksmine.

Kreeka sõltub täielikult Rahvusvahelise Valuutafondi ja Euroopa Liidu rahvusvahelisest laenust, mille järgmist makset on edasi lükatud, sest Kreeka ei ole ellu viinud nõutud säästumeetmeid. Osa euroliidu riike on kinnitanud, et Kreeka saab 3,2-miljardise laenumakse augustis.

Valitsuskoalitsiooni kuuluva sotsialistliku erakonna Pasoki liider Evangelos Venizelos tunnistas, et Kreeka ei ole reforminõuete täitmisega toime tulnud. Ta tõdes, et ränkade finantspoliitiliste reformide mõjul võib riik kasvuteele naasta alles 2016. aastal.
 

Kreekas jagatakse toiduabi

Kreeka paremäärmusliku Kuldse Koidu erakonna liikmed jagavad Ateenas parlamendihoone ees toitu ja kontrollivad isikutunnistuste põhjal, et abi saaksid üksnes Kreeka kodanikud.

Eile seisis Ateena Syntagma väljakul toidusabas sadu inimesi. Partei vabatahtlikud jagasid piima, pastat, oliiviõli ja kartuleid.

Uusnatslike rühmitustega võrreldud Kuldne Koit võitis juunikuistel valimistel 300 kohaga parlamendis 18 kohta. Erakond on lubanud kulutada suurema osa parlamendiparteidele ettenähtud toetusest heategevuseks.
 

Indialased said elektri tagasi

Indias jõuti eilseks elektririke täielikult kõrvaldada. Kriis hõlmas 20 osariiki
29-st — piirkonna, kus elab üle 600 miljoni inimese ning asuvad suurlinnad nagu New Delhi ja Kolkata.

Esimesena ütles esmaspäeval üles põhjapoolne elektrivõrk, jättes üheksa osariiki kuueks tunniks vooluta. Teisipäeva pärastlõunal katkes varustus kolmes elektrivõrgus.
 

Taliban hukkas mitu turvatöötajat

Talibani mässulised tapsid Afganistani pealinna Kabuli lähistel neli lääne turvafirmas ametis olnud afgaani, tuues põhjuseks selle, et nad olid töötanud võõrvõimu heaks.

Kuulihaavadega surnukehad leiti Kabulist 40 kilomeetri kaugusel Wardaki provintsi Jalrezi piirkonnas. Kohalike võimude teatel rööviti mehed teisipäeval. Viimastel nädalatel on islamistide rünnakud pealinna ümbruses sagenenud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles