Arvatavad pommi­panijad nabiti kinni

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kaitsepolitsei pidas esmaspäeval kinni kaks meest, kellele pannakse süüks kevadine pommimõrvakatse. Eile võttis kohus nad vahi alla.

Kaitsepolitsei kahtlustab 37-aastast ja 60-aastast meest mõrvakatses ja lõhkeseadeldise ebaseaduslikus käitlemises, teatas Põhja ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja.

Kaitsepolitsei alustas kriminaalmenetlust tänavu 31. mail, kui Tartu maanteel maja 53 juures oleva sõiduauto alt leiti lõhkekeha. Politseipatrullid piirasid ohutsooni pääsu, päästeameti demineerimiskeskuse töötajad eemaldasid lõhkekeha sõiduki küljest ning kõrvaldasid ohu.

Kriminaalmenetlust juhtiva Põhja ringkonnaprokuratuuri eriasjade prokuröri Jüri Kasesalu sõnul pole kuriteo üksikasjadest veel võimalik laiemalt rääkida. «Kahtlustatavate vahistamiseni jõuti kõigest kaks kuud pärast uurimise algust, nüüd saame hakata täpsemalt selgitama teo motiive ja asjaolusid,» selgitas ta.

Kaitsepolitsei peadirektori asetäitja Eerik Heldna pidas korrektseks väidet, et operatiivteenistuste koostöö tulemusena hoiti ära kõige raskemad tagajärjed.

«Lõhkeainega seotud kuriteod, eriti veel avalikus kohas, on ohtlikud suurele hulgale inimestele,» sõnas ta. «Kurjategijate käes on suure plahvatusjõuga lõhkeaine ühtlasi julgeolekuoht.»

Heldna kinnitust mööda on kurjategijatel pahatihti ükskõik, kas nad müüvad lõhkeainet ja lõhkeseadeldisi kuritegelikult arveid klaarida soovivatele või äärmusliku maailmavaatega inimestele.

«Siin põimuvad organiseeritud kuritegevuse ja terrorismi huvid, mida mõnel puhul on peaaegu võimatu eristada,» lausus ta. «Just seetõttu pööravad nii Eestis kui mujal maailmas suure koguse lõhkeainega seotud kuritegudele peale politsei tähelepanu ka julgeolekuteenistused.»

«Eesti Päevaleht» kirjutas juuni algul, et 31. mail Tallinnas Tartu maanteel auto küljest leitud pomm võis olla sinna paigutatud endise viinaärimehe Igor Savenkovi mõrvamiseks. Ajalehe teada on Mercedese omanik Savenkov, kelle kontor asub Tartu maantee 53. Savenkovilt ei õnnestunud juhtumiga seotuse kohta kommentaari saada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles