Rokifestival teeb sadadele külalistele pileti välja

Margus Haav
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Rock Ramp» algab täna õhtul vanas lennukitehases. Peakorraldaja Lauri Viileberg (vasakul) sätib koos Juhan Nöpsiga aparatuuri paika. Festivali kontserdid on peale tehase veel Viljandi lossimägedes, Kaevumäel ja Teisel Kirsimäel ning klubis Rubiin.
«Rock Ramp» algab täna õhtul vanas lennukitehases. Peakorraldaja Lauri Viileberg (vasakul) sätib koos Juhan Nöpsiga aparatuuri paika. Festivali kontserdid on peale tehase veel Viljandi lossimägedes, Kaevumäel ja Teisel Kirsimäel ning klubis Rubiin. Foto: Elmo Riig / Sakala

Täna õhtul startiv festival «Rock Ramp» pakub ka sel aastal tasuta kontserdi kuulamise võimalust neile, kel rahakott seda ei võimalda.

Korraldajad teevad kolmandat aastat koostööd Eesti suurperede abistamise seltsi ja Viljandi lasteabi keskusega. Mullu sai tänu sellele festivali­melust osa ligi kolmsada inimest.

«On selliseid inimesi, kes tahaksid väga festivalile tulla, kuid kellel oleks seda keeruline lubada,» selgitas üks festivali korraldajaid Juhan Nöps. «Ühest küljest soovime niimoodi kasvatada juurde uut rokipublikut, kes oskaks sellist muusikat kuulata ja hinnata. Mine tea, ehk hakkab keegi neist tulevikus ka ise bändi tegema.»

Nöps lisas, et artistid on tänulikud, kui nende kontserdist saab osa rohkem inimesi.
«Kui ikka peres on kuus-seitse last, läheks kogu perekonna festivalikülastus päris kalliks,» nentis ta.  

Korraldajatel täpseid andmeid veel pole, kuid on teada, et pakkumisest olid eriti huvitatud Viljandi- ja Valgamaa lasterikkad pered. Festivalile pääsevad tasuta sisse ka alla kümne ja üle kuuekümne aasta vanused.

Ainult kodumaine

«Rock Ramp» on aasta-aastalt publikut kasvatanud ning tänavu arvestatakse juba 4000 külalisega. Kolme päeva jooksul on laval nii legendaarsed kollektiivid kui Eesti roki järelkasv. 38 esineja hulgas on seitse Viljandi bändi.

Festivali ilmestab eri stiilide esindajate lai ampluaa, mis annab hea ülevaate kodumaa rokkmuusika praegusest seisust ning pakub midagi igale maitsele. Teiste hulgas astuvad lavale Smilers, Nevesis, Singer Vinger, HND, J.M.K.E., Talbot, Who Framed Roger Moore?, August Hunt, Def Räädu, Horricane, X-Panda, Orelipoiss ja Psychoterror.
«Rokkmuusika on väga lai mõiste ning tuleb tunnistada, et mõni meie räppar rokib rohkem kui mitu rokkbändi kokku,» rääkis Nöps.

Suurel festivalil saab hakkama ainult Eesti bändidega ning Nöpsi kinnitust mööda pole artiste valides plaanis piiri taha vaatama hakata. «Eesti bände tahetakse näha ning kui neid palju koos on, käib pidu hommikuni välja. Üldjuhul ei tuldagi ainult ühte või kahte artisti vaatama.»

Laager kesklinnas

Festivali telklaager asub tänavu uues kohas, Viljandi spordihoone tagusel muruplatsil. Kohe telklaagri kõrval on kaubamaja suur parkla, kus tsiklimeestele on ette nähtud eraldi sektsioon. Festival teeb nimelt taas koostööd motomeeste jõukatsumisega «Motoramm».

«Linnakodanikel pole kindlasti põhjust muretseda,» toonitas Juhan Nöps. «Rokkarid ja tsiklimehed on väga rahumeelne rahvas. Minu kogemused näitavad, et rokifestivali külastamine on võrreldav täispika raske tööpäevaga ning kurnab inimese mõnusalt ära.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles