Kool algatas juba kolmanda hanke

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olustvere teenindus- ja maamajanduskooli peahoone renoveerimiseks pole seni ehitajat leitud ning õppeasutus algatas juba kolmanda riigihanke.
Olustvere teenindus- ja maamajanduskooli peahoone renoveerimiseks pole seni ehitajat leitud ning õppeasutus algatas juba kolmanda riigihanke. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Olustvere teenindus- ja maamajanduskool kuulutas sel aastal juba kolmandat korda välja riigihanke kooli peahoone renoveerimiseks. Eelmine hange kuulutati välja mais, kuid kumbki pakkumise teinud firma ei vastanud nõuetele.

Kooli projekti- ja arendusjuht Marika Šadeiko rääkis, et hankel osalev pakkuja peab olema vähemalt kolm aastat ehitusvaldkonnas tegutsenud ning tema kolme viimase majandusaasta ehitustööde tegemise netokäive peab olema vähemalt kuus miljonit eurot aastas. Samuti peavad ehitajal olema vajalikud litsentsid ning tööde maksumus peab vastama projektile.

Hinnad on tõusnud

Kooli direktor Arnold Pastak rääkis, et nii eelmisele kui üle-eelmisele hankele esitas pakkumise kõigest kaks ettevõtet. «Kui me ühiselamut renoveerisime, esitas pakkumise paarkümmend firmat,» tõi ta võrdluseks.

Direktori sõnul on ehitusturg saastekvoodi müügist laekunud raha tõttu elavnenud ning ehitajad on projektidega hõivatud. Samuti on Pastaku ütlemist mööda kerkinud ehitustööde ja -materjalide hinnad.

Nii Pastak kui Šadeiko rääkisid, et hindade tõus sundis kooli haridus- ja teadusministeeriumilt raha juurde taotlema.

«Valitsus otsustab augustis, kas saame ehitamiseks raha juurde või mitte,» ütles Pastak ning kinnitas, et kui mõni firma esitab nõuetele vastava pakkumise, hakkab ehitus sügisel igal juhul pihta. «Kui valitsus otsustab meile raha anda, saame tööd täies mahus ära teha.»

Projektijuht Marika Šadeiko lisas, et kui riigilt raha juurde ei saada, mõeldakse ehitajaga kõigepealt läbi, millised tööd jätta esialgu tegemata. Ehituseks planeeritud summat ei saanud ta veel avaldada, kuid ütles, et see jääb alla kolme miljoni euro.

Hanke järgi renoveerib ehitaja hoone fassaadi ja avatäited ning tugev- ja nõrkvoolu juhtmed, teeb vee- ja kanalisatsioonitööd, uuendab ventilatsiooni ja küttesüsteemi ning teeb ligi 4532 ruutmeetril siseviimistlust.

«Peahoone sai valmis 1985. aastal ning maja on juba väsinud,» põhjendas Pastak tööde vajalikkust.

Eritingimused

Marika Šadeiko ütlemist mööda erineb algatatud hange pisut varasematest: nimelt soovib kool peahoonet edasi kasutada ka siis, kui tööd juba käivad.

«Meil on 25 õppegruppi, igaühes neist umbes 12 õpilast, ja meil pole piisavalt suuri ruume kuskilt võtta,» selgitas projektijuht. Ehitaja saab tema arvates tööd teha ruumide või korruste kaupa.

Arnold Pastak avaldas lootust, et sel korral leitakse ehitaja ning juba järgmisel suvel on remont valmis.

Renoveerimise kavandatav alguskuupäev on 17. september ning lõppkuupäev järgmise aasta 15. august.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles