Marek Sadam jagab tasuta kontserte

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moosekant Marek Sadam käib mööda Eesti väikseid paiku ja kingib inimestele elamusi.
Moosekant Marek Sadam käib mööda Eesti väikseid paiku ja kingib inimestele elamusi. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Suure-Jaani poiss Marek Sadam on maailmarändudelt taas kodutandrile jõudnud ning kulgeb moosekandina mööda Eestit, annab tasuta kontserte ja jutustab lugusid.

2. augustil kell 20 esineb ta koos klaverisaatja Tõnu Laikrega Pilistvere terrassikohvikus ja 3. augustil kell 20 Suure-Jaani lähedal Pärna puhkekülas.

Kontserdituuri «Suveränd» korraldab Marek Sadam Eesti väikestes paikades, kuhu teised muusikud tavaliselt ei jõua, juba kolmandat suve. Tänavu tulevad esitamisele autorilaulud ja palad eesti muusika varasalvest, muu hulgas Artur Rinne, Apelsini ja Kukerpillide lood.

Marek Sadama sõnutsi on kontserdid tasuta, et kuulama saaksid tulla ka need, kel tavaliselt seda võimalust pole. «Paljudel ei ole võimalik oma eluks vajalikke kulutusi katta, rääkimata kontserdipileti ostmisest,» selgitas ta.

«Väikestes paikades käime aga selle mõttega, et ka need kohad väärivad tähelepanemist ja kas või kõige lihtsamaid sündmusi. Ja lihtne meie kontsert on, kusjuures iga kontsert loob end kohapeal ise.»

Sadama ütlemist mööda on «Suveränd» mõnus ja vahetu Eesti avastamine. «Mulle meeldib mööda Eestit käia ja uusi kohti leida,» rõhutas ta. Näiteks Pilistverest on ta palju kuulnud, aga täiskasvanueas ei ole sinna veel sattunud. Seega ootab ta väga kohtumist sealse paiga ja inimestega.

Marek Sadama sõnutsi jagavad nad kontsertidega seotud kulutused kahe peale kohalike korraldajatega. Kohapeal on ka annetuskarp, kuhu saab panna raha moosekantide rändude toetuseks. Sadam rõhutas, et annetamine ei ole kohustuslik. Sealt saadav tulu võimaldab lihtsalt uute kontserdirännakute kulusid katta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles