Rannas tuleb suur perespordipäev

Marko Suurmägi
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Viljandi rannas peetakse 4. augustil sportlik perepäev, mille ajal pakutakse mitmesuguseid sportimisvõimalusi ja meelelahutust. Suurem osa võistlusi on kaasalööjatele tasuta.

Perepäeva idee tekkis kahe mehe, harrastussportlase Margus Viisuti ja spordikooli endise direktori Urmas Müüri mõttetöö viljana.

«Viljandi järvel on Eesti avaveeujumise meistrivõistlused 5000 meetri distantsil ning et üritust põnevamaks teha, korraldame samal ajal rannas suure perepäeva,» selgitas Urmas Müür.

Kui ujumisvõistlused algavad kell 14, siis perepäev saab stardi juba kell 11 pallimängudega.

Võrkpalliturniir korraldatakse kahe-kolmeliikmelistele peredele ning võisteldakse mitmes arvestuses. «On ju peresid, kus võivad välja tulla isa ja pojad, ent leidub neidki, kus võiksid mängida ema ja tütred,» selgitas Margus Viisut.

Korvpalliturniiril kehtivad tänavakorvpallireeglid, mille puhul ühes võistkonnas on kolm mängijat. Jalgpalliturniiri korraldab Viisuti sõnul kohalik klubi ning see on mõeldud lastele ja noortele.

Pallimängualadele tuleb registreeruda pool tundi enne algust ning tasuda võistkonna kohta kolme euro suurune osalemismaks. Kõik teised perepäeva alad on osalejatele tasuta.

Kell 13 hakatakse võistlema sangpommitõstmises. Alla 18-aastased peavad rebima 16-kilost ja vanemad 24-kilost pommi. Reeglite järgi loetakse kokku, mitu tõstet teeb osaleja minuti jooksul esmalt parema ja siis vasaku käega.

Samal ajal korraldatakse rannas alla 12-aastastele lastele kiire sumoturniir ning kõik soovijad võivad proovida vibulaskmist.

Kell 14 näitavad oskajad, mida on võimalik teha batuudil. «Pärast demonstratsioon­esinemist antakse lastele algõpetust,» selgitas Müür.

Viimane võistlus algab kell 16, kui Staieri klubi korraldab staadionil 1500 meetri jooksu. Kavas on nii meeste, naiste kui noorte stardid.Võistluste vahepeal esinevad spordikooli võimlejad ja huvikooli tantsijad.

Päeva tähtsaim võistlus leiab aset Viljandi järvel. Eesti avaveeujumise meistrivõistluste start antakse kell 14 Männimäel aerutajate spordibaasi juures. Esmalt ujuvad osalejad Orika suunas, pööravad siis Kösti poole ja ujuvad peaaegu järve otsani, kus pöörduvad taas ning lõpetavad rannas basseinide juures.

Enne võistlust pakutakse rannas lastele ujumise algõpet ning soovijad võivad hiljem võistelda basseinis. Täiskasvanutele, kes peavad viie kilomeetri pikkust distantsi liiaks, ent soovivad ometi võistelda, korraldatakse enne põhistarti 800 meetri pikkune rahvaujumine. Selle start on kavas anda kell 12 vetelpäästehoone juures.

«Viljandis pole sel aastal nii suurt perespordipäeva tehtud,» sõnas Margus Viisut. «Meie soovime seda nüüd viljandlastele pakkuda.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles