Repliik: Euroopas tasemel

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liisi Seil
Liisi Seil Foto: Elmo Riig / Sakala

Suvel puhkuse ajal on paslik minna vaatama, kuidas elavad inimesed kodust eemal. Mõni käib ära naabri juures või Nuustakul, teine leiab võimaluse reisida kaugemale.

Minul õnnestus avastada Itaalia läänerannikut ja kaeda viinamarjaistandusi. Kui alustuseks Pisas lihtsas tänavakohvikus istet võtsin, avastasin üllatusega, et hinnad on seal Eestiga samal tasemel. Kui rääkida kohvist, siis espresso sai osta 1.20 ja cappuccino 1.60 euroga. Ka pitsa hind oli taskukohane.

Toidupoodides on hinnatase Eesti omaga üsna võrdne ning sama võib öelda rõivaste ja jalatsite kohta. Mõistagi ei pea ma silmas kalleid keskusi ja moebrände, vaid lihtsamaid paiku ja kaupu. Majutuse võis sealt leida samuti üsna soodsa hinnaga.

Niisiis nägin oma silmaga, et Eesti on hindade poolest jõudnud Euroopasse, kuid see tõdemus ei valmistanud uhkust, vaid tegi hoopis nukraks: on ju tavainimese palk meil mitu korda pisem kui seal kriisi serval seisvas kauges Itaalias.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles