Minister on kuriteos kahtlustatav

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile keskkriminaalpolitseis ütlusi andmas käinud reformierakondlasest justiitsminister Kristen Michal ja riigikogu Reformierakonna fraktsiooni liige Kalev Lillo on esmaspäevast ametlikult kuriteos kahtlustatavad.

Riigiprokuratuuri pressiesindaja Katrin Lunt ütles, et juriidiliselt peab isiku kahtlustatavana käsitlemiseks olema täidetud kaks tingimust. Esiteks peab olema piisav alus kahtlustada, et isik on toime pannud kuriteo, ja teiseks tuleb läbi viia menetlustoiming.

«Pärast ütluste võtmist on menetlustoimingud läbi viidud ning seega on Michal ja Lillo juriidiliselt kuriteos kahtlustatavad,» märkis Lunt.

Esmaspäeval käis keskkriminaalpolitseis ütlusi andmas ka riigikogu Euroopa Liidu asjade komisjoni esimees, Reformierakonda kuuluv Taavi Rõivas. Riigiprokuratuur võttis temalt ütlusi kui tunnistajalt.

Riigiprokuratuur alustas tänavu mais kriminaalmenetlust, kontrollimaks «Postimehes» ilmunud väiteid, et Reformierakond on vastu võtnud teadmata allikatest pärinevat vara, mis on vormistatud erakonna liikmete annetustena. Prokuratuur alustas kriminaalmenetlust karistusseadustiku paragrahvi järgi, mis näeb ette vastutuse erakonna majandustegevusele ja varale kehtestatud piirangute rikkumise eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles