Väike poiss vajus läbi jää

Marko Suurmägi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Huntaugu rannas on koht, kuhu sinna suubuva oja tõttu jääd ei teki. Taamal istuva kalamehe juures on jää paksus aga 30 sentimeetrit.
Huntaugu rannas on koht, kuhu sinna suubuva oja tõttu jääd ei teki. Taamal istuva kalamehe juures on jää paksus aga 30 sentimeetrit. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Eile õhtul vajus esimeses klassis käiv poiss Viljandi järvel Huntaugu ranna lähistel läbi jää. Külmast veest aitas poisi välja temaga kaasas olnud klassivend.


Appi jooksid ka juhtunut kaugemalt näinud inimesed, aga nende abi enam ei vajatud. Seda, kui tõsises ohus vette kukkunu oli, ei osanud pealtnägijad arvata.


Märg poiss ja tema klassivend jooksid pärast maale jõudmist kohe koju ning «Sakalale» teadaolevalt kuulsid vähemalt ühe poisi vanemad juhtunust alles täna.

Lõuna-Eesti päästekeskuse pressiesindaja Marek Kiige sõnul tuleb ka tugeval jääl kõndides pidevalt arvestada ohuga, et kohati on jää õhuke. «Eriti puudutab see roostikku, sildade ümbrust ning loomulikult järve jooksvate ojade suubumiskohti,» lisas ta.

Kõnealuses kohas suubub järve väike oja ning selle ümbruses jääd pole. Huntaugu rannas juhtus ränk õnnetus 2006. aasta kevadel, kui nõrgale jääle läinud õde ja vend vajusid vette. Õnnetust pealt näinud mehel õnnestus päästa tüdruk, poiss uppus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles