Viljandimaa otsib rahvakunstimeistrit

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvakunstimeister saab preemia kätte 4. aprillil Tarvastu käsitöökojas.
Rahvakunstimeister saab preemia kätte 4. aprillil Tarvastu käsitöökojas. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandimaa omavalitsuste liit ja rahvakunstiühing ootavad ettepanekuid, kes oleks väärt maakonna käsitöömeistri tiitlit.


Aunimetus antakse välja 13. korda. Selle võib saada inimene, kes on aastaid rahvuslikke käsitöötraditsioone alal hoidnud ja arendanud. Samuti hinnatakse kandidaatide õpihimu ning valmisolekut ise õpetust jagada.

«Kasuks tuleb see, kui inimene on end koolitustel täiendanud, samuti peaks aunimetuse saaja olema juhendanud kursusi, õpiringe ning andnud konsultatsioone või meistritunde,» lausus omavalitsuste liidu kultuurinõunik Ele Saar.

Oluline on ka kandidaatide panus kohaliku kultuurielu edendamisse ja käsitööürituste korraldamisse ning tema tööde osalemine maakondlikel ja üle-eestilistel näitustel.

Kandidaate võivad esitada üksikisikud, organisatsioonid ja omavalitsused.

Preemia paneb välja Viljandimaa omavalitsuste liit. «Preemia suurus on meil traditsiooniliselt 10 000 krooni,» jätkas Saar.

Korraldajate komisjon teeb kandidaatide hulgast valiku ning annab tulemusest teada Viljandimaa rahvakunstipäeval, mis peetakse 4. aprillil Tarvastu käsitöökojas.

Ettepanekuid koos põhjenduse ja esitaja andmetega oodatakse 23. märtsiks Viljandimaa omavalitsuste liitu Vabaduse plats 4, Viljandi või e-postiaadressil ele@vol.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles