Aerutajad rihivad vormi augustiks

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Viljandi aerutajad võistlesid möödunud nädalavahetusel Pärnus, kontrollimaks, kas nad on valmis eelseisvateks Eesti meistrivõistlusteks.

Suvepealinnas peeti kaks võistlust. Alustuseks olid kavas Pärnumaa lahtised meistrivõistlused, millel ühepaadid sõitsid traditsioonilise 2500-meetrise sillaringi.

Viljandlastest mahtusid poodiumile kanuumees Tanel Heli, kes oli teine täiskasvanute seas, ja Ronald Volt, kes tuli teiseks poiste B-klassis.

Järgmisel päeval tehti algust Eesti karikasarja sõitudega. Nagu selgitas Viljandi aerutamistreener Kalev Heli, andis kahele päevale jagatud võistlus hea pildi, kuidas minna augusti esimesel nädalavahetusel peetavatele meistrivõistlustele ning millises vormis sportlased on.

Eesti karikasarja kuuenda etapina sõideti Pärnus ühe- ja kahepaatidel 500 meetri distants. Põnevust pakkus meeste ühekanuu finaal, kus oli esindatud kolm viljandlast.

Võiduni meie aerutajad selles sõidus paraku ei küündinud: Tanel Heli oli teine, mõni meeter temast hiljem ületas finišijoone Madis Vitsut ning Mihkel Vitsut pidi leppima viienda kohaga. Ronald Volt oli noorte distantsil kolmas. Tarmukalt sõitsid noortest Ronald Volt ja Taimo Piirits, saades kahekanuul teise tulemuse.

Meeste kahekanuul võitsid Tanel Heli ja narvalane Roman Hasjainov, kohe nende järel jõudsid üle lõpujoone vennad Mihkel ja Madis Vitsut.

Poole pikemal võistlusmaal, 1000 meetris oli ühepaatidel järjestus sama mis esimesel päeval: Tanel Heli teine ja Madis Vitsut kolmas. Oma finaalis tuli Ronald Volt samuti kolmandaks.

Naiste arvestuses saavutas Eve Külasalu koos Marianne Lurichiga kahesüstal mõlemal võistlusmaal kolmanda koha.

Kilomeetrine võistlusdistants oli Eesti karikasarja seitsmes. Täna ja homme peetakse Tallinnas sarja kaheksas ja üheksas etapp ning nädal hiljem selguvad pealinnas Eesti meistrid.

«Loodame sealt head medalisaaki,» lausus Kalev Heli. «Varasematelt tiitlivõistlustelt oleme saanud üle kümne medali.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles