Linn muretses randa käimla

Marko Suurmägi
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi Metalli ning harrastuskalameeste toetamise programmi abiga püstitas linn Viljandi randa kunstmuruväljaku kõrvale uudse vesikloseti.
Viljandi Metalli ning harrastuskalameeste toetamise programmi abiga püstitas linn Viljandi randa kunstmuruväljaku kõrvale uudse vesikloseti. Foto: Kenno Soo

Viljandi Metalli ja harrastuskalameeste toetamise programmi abiga püstitas linnavalitsus Viljandi randa uue WC, kuhu pääsemiseks on vaja 20-sendist münti.

Ehitise kinkis linnale kohalik ettevõte Viljandi Metall. Selle veesüsteemi ühendamine läks maksma 4000 eurot ning suurema osa nimetatud summast sai linn keskkonnainvesteeringute keskuselt harrastuskalameeste toetamise programmist.

«Nimetamegi seda nüüd omakeskis kalurite WC-ks,» rääkis Viljandi majandusameti juht Reevo Maidla.

Viljandi Metalli juhatuse liige Jaak Sulg selgitas, et kingiks saadud WC-d võib linn pidada leitud varaks. Randa jõudnud ühekohaline käimla valmis juba kümmekond aastat tagasi ning firma näitas seda Mulgi messil kui avalikku ruumi sobivat WC-d.

Paraku keegi ostuhuvi üles ei näidanud ning rajatis seisis kasutult metallifirma hoovis. «Oli seal justkui ausammas,» nentis Sulg.

Kui Viljandis asus ametisse uus peaarhitekt, näitas firmajuht käimlat talle. «Tal tekkis huvi ja meile oli see juba kuluks muutunud,» selgitas Sulg.

Nii tegigi firma käimla korda ja andis linnale rannas kasutamiseks.

Harrastuskalameeste toetamise programmist, kust küsiti raha WC veevärki ühendamiseks, on hangitud summa, et pinnata ellinguni viiv tee ning suve lõpul asustada Viljandi järve tuhat kohamaimu.

Korralikku vesiklosetti kavandas linn järve äärde juba aastaid, kuid selleks polnud raha. Soojadel suvepäevadel said rannas olijad kasutada staadioni nurgas asuvas rannakohvikus olevat WC-d, kuid vihmastel päevadel oli see tihti suletud.

Ajutise lahendusena oli kunstmuruväljaku juures teisaldatav käimla, kuid see haises ja paljud inimesed ei soovinud seda kasutada. Uut WC-d hakkab korras hoidma puhastusfirma.

Reevo Maidla hinnangul peaks ühekohalisest WC-st randa piisama, sest ilusatel päevadel, kui järve ääres on palju inimesi, saab endiselt kasutada ka rannakohviku käimlaid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles