Festivali ajal on võimalik end hepatiidi vastu süstida

Merilyn Säde
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaktsiinibuss on Viljandis osutunud väga populaarseks.
Vaktsiinibuss on Viljandis osutunud väga populaarseks. Foto: Kenno Soo

Vaktsiinibuss ootab tuleval laupäeval Viljandimaa elanikke ja külalisi hepatiidi vastu kaitsesüsti saama.

Vaktsineerimisbuss seisab 28. juuli hommikul kella kümnest õhtul kella seitsmeni Viljandi spordihoone ees.

Viljandi maavalitsuse kampaania «Viljandimaa hoolib, hooli Sina ka!» ajal vaktsineeritakse elanikke A- ja B-hepatiidi vastu kuni 50-protsendilise hinnasoodustusega.

Vaktsineerida on võimalik ka puukentsefaliidi vastu ja samuti on saadaval kombineeritud vaktsiin A- ja B-hepatiidi vastu.

Viljandi maavalitsuse sotsiaalala peaspetsialisti Luule Vitsuri jutu järgi saavad vaktsiinibussis soodustust kõik. Huvilistel tuleb kaasa võtta isikukoodiga dokument ja kui võimalik, siis ka immuniseerimispass. Vitsuri sõnul on enne kaitsesüsti saamist soovitav konsulteerida perearstiga.

Terviseagentuuri tegevjuhi Nele Lõhmuse sõnul ei tasu muretseda, et äkki saavad vaktsiinidoosid otsa. «Seda ei juhtu, sest üle kahesaja inimese päevas süstida ei kavatseta,» selgitas Lõhmus. «Lihtsalt füüsiliselt ei jõuta rohkem.»

Kuigi linnas on sel ajal palju inimesi, ei tehta vaktsiinibussi järjekorra suhtes mingeid muudatusi ning inimesi vaktsineeritakse elava järjekorra alusel.

Viljandi maavalitsuse pressiesindaja Peep Talimaa sõnul registreeriti terviseameti andmetel viimane A-hepatiidi juhtum Viljandimaal juunikuus. Tartumaal registreeriti samal kuul 15 ning kogu Eestis 36 juhtu.

Vaktsineeritava vanusest ja hepatiidivastase vaktsiini tüübist olenevalt jääb ühe annuse soodushind 11.85 ja 20.72 euro vahele.

Sellele lisandub protseduuri eest üheeurone teenustasu. Maksta saab nii sularahas kui ka pangakaardiga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles