Viljandist stardib rahvus­vaheline relsiralli

Merilyn Säde
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Homme stardib Viljandist kaheksas rahvusvaheline relsiralli, millel võistlejad läbivad 122 kilomeetrit.

Raudteele tuleb käsi­dressiinidega mõõtu võtma rohkem kui kakssada raudteelast ja raudteesõpra Eestist, Soomest, Lätist, Leedust ja Venemaalt.

Käsidressiinide karavan stardib 27. juulil kell 11 Viljandi raudteejaamast. Kahe päeva jooksul pumpavad võistkonnad käsidressiinidega võidu Viljandist Pärnusse.

Teel peatutakse Võhma, Türi, Lelle, Eidapere ja Tootsi jaamas, kus meeskonnad proovivad lisakatsetes jõudu ja osavust. Jaamades korraldatakse ka lasteüritusi.
Relsiralli peakorraldaja Neddy Krameri sõnul tahetakse ralliga muuta raudteeliiklust populaarsemaks ning juhtida tähelepanu ohutusele raudteel.

Ralli teisel päeval juhatab dressiinikolonni finišisse Pärnu Raeküla jaama auruvedur Kaspar. Seesugune kombinatsioon on väga eriline ja seda on võimalik näha vaid üks kord, sest ajalooline vedur liigub haruharva.

Finišis on relsiralli võistkondadele otsustavad lisakatsed, millele huvilised on oodatud kaasa elama.

Sealsamas on võimalik tutvuda ka auruvedur Kaspariga, uudistada kolonniga kaasa sõitvaid raudteemasinaid ning ka ise dressiinil kätt proovida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles