Veevärk pakub tasuta kraanivett

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile üles pandud kraanidele lisatakse täna kleepsud kasutusjuhistega ning kui kraane ära ei lõhuta, jäävad need oma kohale augusti lõpuni.
Eile üles pandud kraanidele lisatakse täna kleepsud kasutusjuhistega ning kui kraane ära ei lõhuta, jäävad need oma kohale augusti lõpuni. Foto: Kenno Soo

Viljandi Veevärk paneb kesklinna kaks uudset joogiveekraani, et pakkuda jalutajatele joomise ja kätepesemise võimalust ning reklaamida Viljandi kraanivett.

«Need kraanid on eeskätt selleks, et meie enda inimesed saaksid juua,» selgitas Viljandi abilinnapea Rein Triisa. «Kraanid jäävad tööle ka pärast folgiaega.»

Veesaamise kohad on ehitanud Viljandi Metall ning nende juures on ka prügikastid. Vett saab kraanist tasuta.

Esimese kraani panid töömehed eile spordihoone ette ning teise Oru ja Lossi tänava äärde, Köleri pargi lähedusse.

Viljandi Veevärgi juhataja Toomas Porro selgitas, et esimest korda pakuti jalutajatele tasuta kraanivett mulluse folgi ajal ühest Arkaadia aia purskkaevu torust. «See oli veidi kehv lahendus ja inimesed ei leidnud seda ka üles,» tunnistas Porro.

Nüüd tehti spetsiaalsed kraanid, mis jäävad tööle augusti lõpuni. «Muidugi juhul, kui neid enne ära ei lõhuta,» lisas Porro. Järgmisel aastal on kavas need kohale tuua juba juunis ja hoida töös kogu suve.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles