Linn laenab Swedbankilt 1,5 miljonit

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi rahandusameti juhataja Marika Aaso
Viljandi rahandusameti juhataja Marika Aaso Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi kavatseb oma 8,8 miljoni euro suurust laenu selle aasta lõpuks veel ligi 1,5 miljoni võrra suurendada. Parima laenupakkumise on teinud Swedbank.

Linnajuhid hakkasid uue laenu võtmise vajadusest rääkima juba eelmise aasta lõpul, kui sai selgeks, et tänavustest tuludest ei piisa kõigi pooleli olevate ja kavva võetud ehituste lõpetamiseks.

Riigihankega otsiti panka, kes laenaks linnale tänavu 1,494 miljonit eurot.

Lisatingimusena soovis Viljandi järgmiseks aastaks maksepuhkust ning on seejärel valmis laenu 2019. aastaks tagasi maksma.

Eilseks oli Viljandi laenukoormus 43 protsenti eelarvest ehk 8,8 miljonit eurot. Seaduse järgi ei tohi laenumaht ületada 60 protsenti ning linnavalitsuse rahandusameti juhi Marika Aaso kinnitusel seda piiri ei ületata.

«Me ei võta laenu kohe välja, vaid võime teha seda aasta lõpuni,» selgitas ta. Tema hinnangul on tõenäoline, et osa summast võetaksegi välja aasta viimastel päevadel ja nii käitudes ei ületa linn seaduses ettenähtud piiri.

Laenueurod kuluvad kultuurimaja remondi, Pika tänava taastamise ja prügila katmise rahastamiseks. Viljandi linnapea Loit Kivistik on «Sakalale» väitnud, et ilma laenuta oleks tulnud aasta algul kultuurimaja remont seisma panna, kuid tööde lõpufaasis poleks see olnud mõistlik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles