Noored hääletajad asusid teele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile hommikul anti Tartus start tudengite korraldatavale hääletamisvõistlusele, milles osalevatel segapaaridel tuleb nelja päeva jooksul pöidlaküüdiga läbida kõik Eesti maakonnad. Võistlus kulmineerub neljapäeval traditsiooniliselt finišiga Viljandi pärimusmuusika festivalil.

Korraldaja Paul Hunt rääkis, et kõik 14 paari peavad läbima 43 kontrollpunkti, millest kaks on Viljandimaal: lisaks lõpp-punktile folgi rohelisel laval tuleb käia Tuhalaane õigeusu kiriku juures.

«Tuhalaane kirik just seetõttu, et seda renoveerib muusik Jaak Tuksam. Kõik osalejad on kultuuriinimesed ning muusikast huvitatud,» selgitas ta ning lisas, et sihtkohas peavad osalejad ennast kiriku taustal pildistama.

Hariv eesmärk

Samuti korraldamisega seotud Martin Tuule ütlemist mööda tahetakse võistlusega tutvustada Eestit ja kodulooliselt põnevaid kohti. «Turismikohtades on kõik käinud, meie eesmärk on näidata vähem tuntud paiku,» ütles ta ning lisas, et võtab samuti võistlusest osa. «Korraldajana ma võidu peale välja ei lähe,» lubas ta siiski.

Põnevuse säilitamiseks on Tuule sõnul igal aastal erinevad kohustuslikud kontrollpunktid: sel korral tuleb kindlasti käia näiteks Hiiumaal Külakülas ning hääletaja kuju juures Paides.

Paul Hunt täpsustas, et kõiki punkte läbima ei pea ning järjekord pole oluline. «Igaühel on oma strateegia. Mõned alustasid Tartumaaga, mõned võtsid kohe suuna saartele,» tõi ta näiteks. «Võitjad on need, kes neljapäeva õhtul kella seitsmeks on Viljandisse jõudnud ning rännaku käigus kõige rohkem kohti läbinud.»

Põnevust jätkub

Paul Hunt ütles, et osalejatel on võimalik teenida boonuspunkte. «Selleks on vaja pildistada autolavkat või punnvõrri,» ütles ta. Selliseid liikuvaid kontrollpunkte on tema sõnul kuus.

Samal ajal käib ka teine võistlus. Osalejad peavad tähelepanu pöörama röövlindudele. Paarile, kes näeb ja pildistab kõige rohkem röövlinnuliike, on ornitoloogiaühing korraldaja sõnul auhinnaks välja pannud binokli.

Neljapäeva õhtul selgub Viljandis paar, kes saab peaauhinna — pärimusmuusika festivali passid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles