Relsiralli stardib reedel Viljandist

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
27. ja 28. juulil algab kaheksas rahvusvaheline relsiralli.
27. ja 28. juulil algab kaheksas rahvusvaheline relsiralli. Foto: Margus Ansu

Sel reedel ja laupäeval, 27. ja 28. juulil algab kaheksas rahvusvaheline relsiralli, mis toob raudteele käsidresiinidega mõõtu võtma üle 200 raudteelase ning huvilise viiest riigist.


Käsidresiinide karavan stardib 27. juulil Viljandi jaamast. Kahe päevaga pumpavad võistkonnad võidu mööda raudteed Viljandist Pärnusse, kokku 122 kilomeetrit.

Teel peatutakse Võhma, Türi, Lelle, Eidapere ja Tootsi jaamas, kus korraldatakse osalevate tiimide jõudu ja osavust proovile panevaid lisakatseid. Lisaks raudteelaste mõõduvõtmistele on jaamades lasteüritused.

Relsiralli peakorraldaja Neddy Krameri sõnul tahetakse eri riikide raudteelasi kokku toova üritusega populariseerida raudteeliiklust ning juhtida tähelepanu ohutusele raudteel.

Ralli teisel päeval juhatab dresiinikolonni pidulikult finišisse Pärnu Raeküla jaama auruvedur Kaspar. See on kombinatsioon, mida on võimalik näha vaid üks kord, sest ajalooline vedur liigub haruharva ning vaid väga erilistel puhkudel.

Eestit esindavad tänavusel relsirallil Eesti Raudtee, Edelaraudtee, Elektriraudtee, Go Rail, majandus- ja kommunikatsiooniministeerium, tehnilise järelevalve amet, Operation Lifesaver Estonia ühendtiim koos Eesti meediaettevõtete ühendatud võistkonnaga. Väljastpoolt Eestit tulevad rallile võistkonnad Soomest, Lätist, Leedust ja Venemaalt.

Esimene relsiralli korraldati Eestis 2002. aastal marsruudil Tallinn—Liiva—Pärnu, selle tarbeks olid käsidresiinid renditud Soomest. Aastal 2003 võisteldi marsruudil Viljandi—Tallinn-Väike 15 käsidresiiniga, mille olid selleks valmistanud Edelaraudtee meistrid.

Relsiralli idee pärineb Soomest, kus on paaril korral peetud ka selle ala mitteametlikke maailmameistrivõistlusi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles