Niitja töötab omatehtud nael­saabastega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naeltallad aitavad Silveril turvalisemalt töötada.
Naeltallad aitavad Silveril turvalisemalt töötada. Foto: Kenno Soo

Aastate jooksul on Viljandi lossimägede järske nõlvu proovitud hooldada mitut moodi, sealhulgas robotniidukiga. Kuu aega nõlvadel trimmeriga töötanud noormees on leidnud uue lahenduse.

Lossimägesid hooldava osaühingu Kesklinna Pargid haljastuse juht Ursula Mikkor rääkis, et ettevõtte palgal olev noormees mõtles välja võimaluse, kuidas nõlval libisemist vältida: vormis töösaabastele metallplaatidest tallad ning kinnitas nende külge paarisentimeetrised ogad.

Iseenesest ei ole noormehe kätetöö midagi uut: samasuguseid kassideks nimetatavaid abivahendeid kasutavad polaarmatkajad ning mägironijad. Töömehe jalas olevad naeltega tallad muudab eriliseks asjaolu, et need on omavalmistatud. Samuti pole Mikkori teada varem sellist lahendust lossimägede niitmisel kasutatud.

Naeltallad valmistanud 22-aastane Silver oma kätetööd väga eriliseks ei pea. Oma sõnul sai ta idee metsandusest, kus niisuguste taldadega puu otsa ronitakse.

Noormees on Mikkori sõnul lossimägedes ametis esimest aastat. Abivahendid meisterdas ta valmis pärast paari tööpäeva. «Raske on aduda, kui järsud need nõlvad tegelikult on,» nentis haljastusjuht. Ta avaldas lootust, et noormees aitab kahele teisele lossimägedes töötavale mehele samuti sellised tallad meisterdada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles