Viljandlased tõid Lahemaalt kaks võitu

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Josten Vaidem on võitnud kõik sarja seni peetud neli etappi.
Josten Vaidem on võitnud kõik sarja seni peetud neli etappi. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Jalgratturite maastikusõidusarja neljandal osavõistlusel olid Viljandi rattaklubi kasvandikest võidukad Josten Vaidem ja Ilona Tasane, hõbedaga pidi rahulduma Kristjan Johanson.

Mägirattakrossi sarja «Team Rattapood Cup» seekordse etapi kohapunktid jagati möödunud laupäeval Lahemaa rahvuspargi Kolgaküla rasketel radadel. Viljandi rattaklubi treeneri Marek Johansoni kirjeldust mööda muutis keskmisest niigi raskema võistlustrassi sõitjatele veel koormavamaks rada kattev saepuru.

Kolmel varem kavas olnud etapil juunioride seas võidutsenud Josten Vaidem ei andnud konkurentidele seegi kord sõnaõigust. Üheteistkümnest kahe ja poole kilomeetrisest ringist püsis kahe ringi jooksul viljandlase tempos ainult Narvast pärit jalgrattur. Edasi kulges sõit Vaidemi vedamisel ning 27,5-kilomeetrisel distantsil kasvatas sarja üldliider lõpuks edu rohkem kui kahe minutini.

Võistlusklasside M-10 ja N-12 ühisel mõõduvõtul edestas 3,6-kilomeetrisel võistlusmaal kõiki Ilona Tasane. Marek Johansoni sõnul sobis viljandlannale lühike, ent suure tõusuga võistlusring. «Just mäe peal parandas Ilona kohta ning võttis kolmandale ringile minnes liidrirolli,» meenutas Johanson.

M-16 klassi noormehed läbisid kuus korda 2,5-kilomeetrise ringi. Umbes viiendal kilomeetril moodustus nagu tänavu mitmel varasemalgi võistlusel liidrite paar Kristjan Johansonist ja Tallinna Kalevi sõitjast Ekke-Kaur Vosmanist.

Eelviimase ringini liikusid noormehed koos, aga lõpu eel alustas tallinlane rünnakuid. Viljandlasel õnnestus esimesed kaks pareerida, ent lõpuks oli ta sunnitud möönma tänavu juba kolm meistrikulda võitnud konkurendi paremust.

Eelmisel kuul Kohtla-Nõmmel peetud sarja etapivõidu teeninud Kristjan Johanson jäi seekord Ekke-Kaur Vosmanile alla 33 sekundit, ent teenis osalejaterohkes võistlusklassis südi sõiduga teise koha.

Viljandi rattaklubi treeneri Marek Johansoni sõnul oli Kolgakülas peetud jõuproov viimane kontroll enne Eesti noorte maastikusõidu meistrivõistlusi, mis sõideti eile Harjumaal Ülgasel.

Sarjas «Team Rattapood» seisab ees veel kaks etappi: tuleval kuul sõidetakse Rakveres ja septembris on mõõduvõtt Tallinnas Pirital.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles