Prokurör lubas ähvardaja koju

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neljapäevane vahejuhtum leidis aset Pilistvere kiriku juures peateel.
Neljapäevane vahejuhtum leidis aset Pilistvere kiriku juures peateel. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Nädal tagasi Pilistveres leerilaagris viibinud soome noori ähvardanud 22-aastane Raico ei jää trellide taha.

«Prokurör ei taotle tema vahistamist, sest pole alust arvata, et ta hakkab eeluurimisest kõrvale hoidma. Ta tuli ju ise politseisse,» selgitas Lõuna ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja BNS-ile.

Samuti on mees pressiesindaja sõnul varem karistatud vaid ühel korral ning tema karistus on kantud. «Tõkendiks on elukohast lahkumise keeld.»

Möödunud nädalal Viljandimaal Pilistveres relvataolise esemega soome noori ähvardanud noormees tuli kolmapäeva hommikul kokkulepitud ajaks politseijaoskonda ning ta peeti kuriteos kahtlustatavana kinni.

Lõuna prefektuuri pressiesindaja teatel ei ole praeguseks leidnud tõendust väide, et  noormehel oleks tulirelv või ta oleks seda noorte ähvardamiseks kasutanud, kuigi politsei seda võimalust ei välista ning uurimine selles osas jätkub.

Juhtumisse kaasatud soomlaste sõnul haaras Raico neljapäeva õhtul kinni Siuntio koguduse leerilaagri rühmajuhi käsivarrest. Tüdrukuga kaasas olnud poiss üritas teda kaitsta, mispeale haaras mees poisist ja väidetavalt surus tema otsmikule püstolitoru.

Et noored ei saanud aru, mida mees tahtis, pakkusid nad talle inglise keeles oma telefone ja raha. Sinna sattunud teine eesti mees suutis ründaja noortest lahti tirida, kuid ühe leerilapse lähedase kinnitust mööda tulistas mees õhku, kui noored ära jooksid.

Kohale tulnud politseinikud pidasid mehe kinni ja panid isegi patrullautosse, kuid Raico väljus sellest ja jooksis minema.

Politseinikud teda jälitama ei asunud.

Esmaspäeval võttis politsei mehega telefoni teel ühendust ja palus tal jaoskonda tulla.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles