Prangli peab laulupidu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Prangli saarel algab täna kolmandat aastat korraldatav väikesaare laulupidu, mis kestab pühapäevani.

Üles astuvad Väinamere segakoor, Pagana segakoor ja Tartu rahvaülikooli segakoor, teatas laulupeo üldjuht BNS-ile. Peale nende esinevad puhkpilliorkestrid Saku ja The Tomahawck Brothers ning Tartu rahvatantsijad.

Needsamad kollektiivid korraldasid kaks aastat tagasi Ruhnu esimese laulupeo ja möödunud aastal ülemaailmsetel vilsandlaste päevadel Vilsandi esimese laulupeo.

Prangli rahva kultuurielu vedaja Carmen Oti sõnul võib kena ilma korral kohale tulla ligemale 400 kuulajat. Kui Ruhnul oli esinejaid 160 ja pealtvaatajaid 90, siis Vilsandil kuulas ja vaatas 200 esinejat umbes 250 muusikahuvilist. «Loodetavasti suudame meie teha publikurekordi,» lisas Ott.

Laulupeo kunstiline juht on Tartu koorijuht Lauri Breede. Peolisi juhatavad veel Kalev Lindal, Indrek Vijard, Ants Reinhold ja Riho Sild.

Programm algab laupäeval kell 16 rongkäiguga, millele järgnevad kontsert ja simman. Pühapäeva hommikut tervitab Saku puhkpilliorkester rahvamaja terrassil kontserdiga «Puhuvad kõik».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles