Valitsus otsustas toetada hübriidautode ostmist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Valitsus pikendas neljapäeval elektriautode toetusskeemi 2014. aasta lõpuni ning lisas toetatavasse mudelivalikusse elektripistikust laetavad hübriidautod.

Valitsuse korralduse muutmine on tingitud Eesti ja Mitsubishi Corporationi vahel sõlmitud lubatud heitkogustega kauplemise kokkuleppe muutmisest, teatas valitsuse pressiesindaja BNS-ile.

Täpsemad tingimused kehtestab oma määrusega majandus- ja kommunikatsiooniminister.

Pärast korralduse muutmist allkirjastab kokkuleppe muudatused keskkonnaminister.

Majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts allkirjastas mullu juulis elektriautode toetuse määruse, mille alusel on võimalik saada elektriauto soetamiseks 50 protsendi ulatuses toetust. Taotlusi sai määruse järgi esitada tänavu 30. novembrini.

Eraisikutele ja juriidilistele isikutele antava raha suurus ulatub 50 protsendini auto ostuhinnast, kuid ei ületa 18 000 eurot. Sellele lisandub 1000 eurot laadija hankimiseks ja paigaldamiseks. Riik annab toetust umbes 500 elektriauto muretsemiseks.

Esialgu hõlmas rahaabi täiselektrilisi sõiduautosid, mille maksimumkiirus on suurem kui 60 kilomeetrit tunnis.

Elektriautode toetus tuleb meie riigi ja Mitsubishi Corporationi vahel sõlmitud lepingu alusel süsinikdioksiidi kvoodi müügi eest saadud rahast. Sama tehingu käigus soetab Eesti üleriigilise elektriautode kiirlaadimisvõrgustiku ja saab Mitsubishilt sotsiaaltöötajate kasutusse 507 elektriautot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles