Rahvusvahelised üritused saavad raha

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ettevõtluse Arendamise sihtasutusest (EAS) on esmaspäevast peale võimalik taotleda toetusi, korraldamaks Eestis rahvusvahelisi konverentse ning kultuuri- ja spordiüritusi. Taotlusvooru eelarve on miljon eurot.

Toetust saavad taotleda riigi- ja omavalitsusasutused, sihtasutused, mittetulundusühingud ning avaõiguslikud juriidilised isikud. Minimaalne toetussumma on 19 000 eurot ja maksimaalne 64 000 eurot kultuuriürituse kohta ning 15 000 — 32 000 eurot konverentsi kohta. Nõutav omafinantseering on vähemalt 30 protsenti toetatavatest kuludest.

Raha annab Euroopa Regionaalarengu Fond.

«Sellesse meetmesse ootame publikule mõeldud mitmepäevaseid tervikprogrammiga konverentse ja üritusi, mis pakuvad huvi ka väliskülalistele. Atraktiivseid üritusi korraldades suurendame majutusettevõtete täitumust ja turismiettevõtete käivet. Tähtis on kaasa aidata just majutuskohtade hooajavälisele täitumusele,» rääkis EAS-i turismiarenduskeskuse tootearendusdirektor Monica Hankov.

EAS-i teatel on see rahvusvaheliste konverentside ja ürituste toetamise kolmas voor. Kahe varasemaga on pandud õlg alla 47 rahvusvahelisele üritusele ja konverentsile. Lõppenud 32 projekti puhul on väliskülalised ööbinud Eestis 143 107 korda, seejuures kõige rohkem suurte spordiürituste ajal.

«Seda, et rahvusvahelised üritused mõjutavad regioonide majandust, näitab uurimistöö, mille kultuuriministeeriumi tellimusel koostas Eesti konjunktuuriinstituut. Selle järgi kasvas välismaalastest turistide arv üritusenädalal ettevõtetes 46 protsenti,» põhjendas Hankov, miks meede turismisektorile nii tähtis on.

EAS võtab toetustaotlusi vastu 24. septembrini. Enne nende esitamist soovitab sihtasutus tulla nõustamisele või osaleda Tartus ja Tallinnas peetavatel infopäevadel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles