Tordile kaunistuseks söödav pilt

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Viljandis on võimalik tordile kaunistuseks fotot tellida vaid ühest ettevõttest, Peetrimõisas tegutsevast osaühingust Noovanet.

Firma omaniku Katrin Paberiti sõnul saab sealt osta tordikaunistamiseks vajaminevaid materjale ning samuti tellida vahvlipaberist pilte, mida klient saab ise tordile lisada.

Omanik rääkis, et Noovanet trükib pilte toiduprinteriga, milles on toiduvärvikassetid. Pilt kantakse vahvlipaberile, mis on kirjapaberist veidi paksem ning koosneb kartulitärklisest, veest ja taimeõlist. Vaniljemaitsega paber on omaniku sõnul pärit Saksamaalt.

Firma kodulehel on õpetus, kus öeldakse, et vahvlist pilti on soovitav kasutada suhkrumassi või martsipaniga kaetud tortidel. Esmalt tuleb martsipani või suhkrumassi pind veega niisutada ning seejärel asetada pilt tordile.

Kui vahvlipilti tahetakse panna võikreemi või vahukoorekreemiga kaetud tordile, soovitatakse teha seda 4—6 tundi enne serveerimist, sest õhuke vahvel kogub endasse niiskust ning selle servad hakkavad algul kergelt lokkima.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles