Kokkuhoid sunnib Eesti Posti töötajaid koondama

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Aktsiaselts Eesti Post on viimastel aastatel töötajaskonda järjest optimeerinud ning taas on sunnitud osa töötajaid lahkuma ka Viljandimaal.


Eesti Posti pressiesindaja Inge Suderi teatel oli märtsi algul ettevõtte ligi 3800 töötajast Viljandimaal palgal 190.


«Eelmise aasta lõpul ja uue aasta algul on Viljandimaal koondatud kümmekond postitöötajat ja lähemal ajal tuleb lahkujaid  veel,» lausus ta. «Ma täpset arvu praegu öelda ei tea, kuid hinnanguliselt peab ära minema veel 20—30 töötajat.»



Suder kinnitas, et ühtegi postipunkti praegu maakonnas sulgeda plaanis ei ole.



Eesti Posti kommunikatsiooni- ja turundusjuht Kaido Padar nentis, et postifirma ei piira oma kulusid mitte ainult Viljandis, vaid tõmbub väga jõuliselt kokku kogu Eestis ning sealhulgas vähendab peamaja töötajate koosseisu.


Tema sõnul puudutavad koondamised reatöötajate kõrval keskastme juhte, sest juhtimine soovitakse muuta võimalikult läbipaistvaks ning anda suurem otsustusõigus kohalikele ülemustele.



«Samas tahame säilitada oma eesliini töötajaid, nagu me kutsume kirjakandjaid ja neid, kes otse klientidega suhtlevad,» lausus Padar.



Turundusjuhi andmeil on Eesti Post viimase poolteise aasta vältel ümberkorralduste käigus sulgenud 120 postkontorit, kuid samas on avanud ka uusi kohtades, kus kliente rohkem liigub. Selle aja jooksul on pidanud kogu Eestis töölt lahkuma ligikaudu 300 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles