Välismaa uudised

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Mobiilinumbrite arv ületab varsti inimeste oma

Ülemaailmses mobiiltelefonide raamatus on ligi kuus miljardit kontakti ning ekspertide arvates on nende numbrite arv varsti suurem kui maakera rahvastik.

Maailmapanga raporti järgi on 75 protsendil Maa elanikel juurdepääs mobiiltelefonidele, kirjutab portaal news.com.au. Prognoositakse, et aastaks 2015 kasvab inimeste arv 7,5 miljardini ja mobiilinumbrite arv 9 miljardini. Viimane näitaja on kõige kiiremini suurenenud arengumaades: kui alles 2000. aastal oli sealsetest asukatest mobiil 29 protsendil, siis 2010. aastal juba 77 protsendil.

Nii nagu kasvab mobiilide kasutajate arv, nõnda arenevad ka võimalused telefoni kasutada. Raportist ilmneb, et 2011. aastal laaditi alla 30 miljardit rakendust.

Ökonomist ennustab kriisi teravnemist

Pessimistlike prognooside tõttu Doktor Hukatuseks tituleeritud ökonomist Nouriel Roubini, kes kuulutas õigesti ette 2008. aasta finantskriisi, ennustab maailmale järgmiseks aastaks uut ränka vapustust, kirjutab «Kauppalehti» Reutersile viidates.

Ta ennustab, et lähikuudel euroriikide majanduskriis süveneb ning kui maksud tõusevad ja eratarbimine väheneb, võib langusse minna ka USA majandus. Ebakindlust lisavad Hiina ja teiste arenevate riikide majanduskasvu aeglustumine ja oletatav sõjaline sekkumine Iraanis.

«Tuleval aastal ei saa enam probleeme kalevi alla lükata ja selle tagajärjel tekib maailmas tõsine orkaan,» ütles Roubini.

Tema sõnul jõuab kriisi järgmine etapp USA aktsiaturule järgmisel aastal ja aktsiakursid langevad järsult.

Taifuun ähvardab Jaapani edelaosa paduvihmadega

Jaapani üleujutatud edelaosa ähvardab taifuun Khanun, mis võib endaga kaasa tuua nädalate normi sademeid, hoiatasid meteoroloogid eile.

Praegu asub troopiline torm Kyushu saarest läänes ning selle tuulepuhangute kiirus on 35 meetrit sekundis, ütles Jaapani riiklik meteoroloogiaamet.

Tsüklon ei võta suunda otse saarele, kuid selle mõjul on Oita ja Kumamoto prefektuuris, kus tulvades ja maalihetes on hukkunud vähemalt 32 inimest, oodata 24 tunni jooksul ligi 15 sentimeetrit sademeid.

Ilmajaam hoiatab piirkonna elanikke mudalaviinide eest. Need võivad vallanduda Aso mäe nõlvadelt, mis on saanud juulis juba üle 90 sentimeetri vihma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles